Sanna Nielsens gripande ord i Renées brygga – öppnar upp om mobbningen: ”De spottade efter mig”

Under onsdagen rivstartas en ny säsong av succéprogrammet ”Renées brygga” i TV4.

Bland annat får vi höra när folkkära artisten Sanna Nielsen berättar om den fruktansvärda mobbning hon utsattes för som liten.

– De spottade efter mig i korridoren, berättar hon.

Alla där hemma som längtar efter sommar och sol mitt i det ruskiga vintervädret kan äntligen få drömma sig iväg ett tag.

Ny säsong av Renées brygga

Nu är det nämligen dags för en sprillans ny säsong av ”Renées brygga” från vackra skärgården.

Där får vi se när programledaren och tv-profilen Renée Nyberg bjuder in folkkära svenska profiler för trevligt umgänge, god mat, och djupa samtal.

I säsongens första avsnitt är det skådespelaren Edvin Ryding, författaren David Lagercrantz och artisten Sanna Nielsen som ansluter till Renées fina brygga.

Artikeln fortsätter efter bilden

Renées brygga
Foto: Tv4/Cmore

Läs mer: Hårda kravet på TV4 – efter beskedet om framtiden

Blev känd redan som barn

När Sanna Nielsen var 11 år gammal blev hon yngsta stjärnan i Sverige att ligga på svensktoppen, med låten ”Till en fågel.”

Under en pratstund ute i den grönskande trädgården frågar Renée hur det var att bli känd så tidigt, och hur klasskompisarna i skolan reagerade.

Artikeln fortsätter efter bilden

Foto: Maria Ekman/Newsner

Dessvärre berättar då Sanna att hon blev utsatt för mobbning under sin skolgång, och att vuxenvärlden gång på gång svek henne.

– De spottade efter mig i korridoren, de räckte fingret, de skrev fula ord och storskrattade. Man kopplade in lärare och rektorer och det var ofta det här ”nej men gud det var bara ett skämt, du ska inte ta illa vid dig, du är ju fantastisk.” Sen nästa dag så var det samma visa igen, säger Sanna i programmet. 

Läs mer: Sanna Nielsen ryter ifrån efter kritiken mot beslutet om sonen

Har blivit snällare mot sig själv

Genom åren har Sanna blivit en av våra mest omtyckta svenska artister och trots hennes tuffa år i skolan gav hon aldrig upp på sin dröm.

Men det har inte alltid varit en spikrak resa och många gånger under karriären har hon fått brottas med självtvivel.

Artikeln fortsätter efter bilden

Sanna Nielsen
Foto: TV4/Cmore

Idag är hon dock snällare mot sig själv, förklarar hon i programmet.

– Nu är jag ändå så här, jag klappar mig mer och på axeln och säger ”bra jobbat,” berättar Sanna och Renée frågar hur det kommer sig att det blivit så.

– Kanske att jag har lärt mig mycket på vägen. Jag vill så mycket, jag drömmer fortfarande otroligt mycket och vill liksom inte sluta. Får man chansen så tar man den. Och nu på senare år så har det också blivit att jag tar det inte så allvarligt, för det ska vara kul på vägen. Resan är mer målet än det jag får göra, säger hon då.

Kloka ord från en så klok kvinna, du är underbar Sanna!