Rickard Olsson lämnar Bingolotto – efter läkarens besked

Rickard Olsson tvingas lämna ”Bingolotto”.

Programledaren är sjuk och kommer inte tillbaka till programmet.

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna, säger han.

Rickard Olsson har tidigare dragits med en förkylning – och då har Lotta Engberg i stället hoppat in i hans ställe.

Men nu står det klart att Olsson lämnar programmet för resten av säsongen.

– Jag har dragits med en långvarig förkylning och har dessutom avråtts av läkare från att arbeta de närmaste veckorna. Därför har jag för alla inblandades bästa tagit beslutet att kliva av redan nu, säger Rickard Olsson i ett pressmeddelande.

Foto: TV4

Nu blir det i stället Lotta Engberg som tar över under resterande program under våren. Engberg har som bekant redan lett de senaste fyra sändningarna i TV4.

– Det känns kanon att Lotta, som gör Bingolotto superbra, kan köra resten av programmen under våren.

Eftersom hans kontrakt löper ut efter den här säsongen, meddelar Rickard Olsson att han inte kommer att komma tillbaka till programmet efter sommaruppehållet.

– Det har självklart varit påfrestande psykiskt att inte kunna bidra som man önskar. Jag har dock under veckan testats negativt för coronaviruset och det känns skönt. Jag har också under 16 år jobbpendlat från Stockholm till Göteborg, vilket varit slitsamt. Nu vill jag, vilket inte minst världshälsoläget fått mig att inse, i första hand ta hand om min familj, säger Rickard Olsson i pressmeddelandet.

Tidigare i veckan har Rickard Olsson annars varit hoppfull om en comeback i programmet, vilket han talade om i det här klippet på sociala medier.

Men nu blir det alltså ingen mer ”Bingolotto” för den omtyckte programledaren.

Krya på dig, Rickard! Vi tänker på dig.

Dela gärna inlägget vidare för att skicka dina styrkekramar till Rickard och hans familj!

Exit mobile version