Foto: TT/After work-TV

Rickard Olssons nya superkropp – visar upp i ny tv-satsning: ”Kärlekshandtagen försvann”

Här är sanningen bakom Rickard Olssons nya superkropp.
Tv-profilen mår bättre än någonsin – och nu avslöjar han hemliga knepet bakom stora förvandlingen.
– Kärlekshandtagen försvann, säger han till Nöjeslivet.

Det är i seniorplay-kanalen After Work-TV nya satsning ”Nyfiken på” som programledaren Rickard Olsson visar upp sitt nya jag.

I ett reseprogram från Åland med senior play-kanalen After work-tv (som man kan se här) tar den tidigare ”Vem vet mest”-profilen med tittarna på ett äventyr som innefattar golf på en av Finlands bästa banor och test av lyxig skärgårdsmat.

– Man kan säga att det är lite grann som ”Packat och klart” eller ”När och fjärran” som fanns förut på SVT och TV4. Fast det här ligger då på After work TV och är inriktat på seniorer som har tid och möjlighet att resa. Vi åker på lite bussresor som en vinresa till Italien, kryssning i Medelhavet vid Barcelona och nu var det Åland. Nästa grej är Kroatien och sen ska vi till landstigningen i Normandie, säger Olsson om programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20240201 Rickard Olsson på Warner Bros Discoverys vårmingel. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20240201 Rickard Olsson på Warner Bros Discoverys vårmingel. Foto: Jessica Gow / TT

Där han åker med seniorer på resor över hela världen.

– Det är gruppresor. Många människor kanske tänker: ”Gud, vad töntigt att åka på gruppresa”. Och det kanske jag också tyckt förut när jag var yngre. Men jädrar vad smidigt det är. Man lär sig och upplever mycket på kort tid.

Det är första gången någonsin Olsson – tidigare känd från program som ”Bingolotto” och ”Vem vet mest?” – programleder ett reseprogram.

– Det är ett guldknäck att få göra det här. Min dotter har flugit ut och bara jag fixar hundvakt så kan jag åka var som helst. Det är fantastiskt. Och det finns ingen rese-tv längre. Inte på det sättet, med upplevelseresor och ”så här kan du göra”. Jag är så glad och tacksam över det, säger Rickard Olsson.

I avsnittet som spelades in på Åland får tittarna också följa med Olsson in i bastun och efterföljande bad i solnedgången.

Artikeln fortsätter under bilden.

– Vi har haft det fantastiskt. Det är alldeles för många människor som kommer till Åland och som inte kliver av båten kan jag säga. Det är som en simmare som bara klappar i kaklet och sen vänder om. Men att åka till Åland är så mycket mer än taxfree-shopping, säger Olsson.

Lagom till Ålandsvistelsen hade programledaren dessutom nyligen gjort en annan resa – i hälsans tecken.

Rickard Olssons förändring för hälsans skull

På bilderna från reseprogrammet kan man se Olsson visa upp sin nya superkropp. Nu berättar han vad som ligger bakom förvandlingen.

– Jag gjorde fem veckor med Rivstart Sverige som är regelbunden träning men framför allt power walks och mat. Det kommer med färdiga recept och allting. Det är bara att väga kycklingen till 180 gram och sätta ihop den där matlådan. Sen äter man lagom med mat på regelbundna tider. Sen ”powerwalkar” man, eller rask promenad som man sa förr. Och sen så tränar man styrketräning efter sin förmåga när man är på gymmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Rickard Olsson visar upp nya superkroppen i webbkanalen After Work-TV:s nya reseprogram "Nyfiken på".
Rickard Olsson visar upp nya superkroppen i webbkanalen After Work-TV:s nya reseprogram ”Nyfiken på”.

Vad är hemligheten?

– Grejen är att man går back på energi. Det blir som ett bankkonto det där. Ju mer man stoppar in, desto tjockare blir plånboken. Här gäller det att inte ha tjock plånbok, utan man ska gå minus på kalorikontot. Fettet försvinner och musklerna kommer fram lite grann, säger Olsson.

”Behöver inte se ut som en jakthund”

Han poängterar också att det är hälsan som sätts i första fokus, snarare än utseendet.

– Man behöver inte se ut som en jakthund liksom, säger han.

Mår du bättre nu än innan?

– Ja ja. Man mår som ett kärnkraftverk. Man får mycket energi och blir snabbare i truten än vad jag var innan, säger Rickard Olsson.

Efter de fem veckorna av specialkost och träning har han lyckats behålla sin nya figur, berättar Olsson.

– Man brukar säga att, ”javisst, fem veckor men sen går du upp det där igen”. Nja, jag tappade under fem veckor – ja. Men det var för fem veckor sen det. Jag har inte alls gått upp de där kilona direkt. Man får liksom nya vanor.

Hur mycket blev differensen på vågen?

– Det är inte så mycket på vågen eftersom muskler väger mer än fett. Jag bygger muskler samtidigt i gymmet. Men jag gick ju lätt ner tio centimeter runt midjan.

Det måste ha känts bra?

– Jättebra! ”Kärlekshandtagen” försvann lagom till badbyxorna skulle komma fram.

Men kärlekshandtag kan ju vara mysigt också. Har du någon som kan ta tag i dem nu?

– I kärlekshandtagen? Nej, de finns ju inte längre. Eftersom jag inte har någon som kan ta tag i dem, så är det ingen idé att ha kvar dem, säger Olsson och skrattar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Rickard Olssons golfklubbor möglade

Ett annat minnesvärt ögonblick från reseprogrammet – som sänds på seniorplay-kanalen After work TV – var då Olsson skulle plocka fram golfklubborna för första gången på över ett decennium.

Då gjorde tv-profilen en märklig upptäckt – de hade möglat …

– Jag har inte spelat golf på 14 år för jag började rida och hoppa med hästar i stället. Det var inte lika frustrerande som att spela dålig golf. Så inte ett slag på ranchen eller någonting. Jag tog fram klubborna, du vet de här sockorna man har på klubbhuvudena, de hade möglat… Sen peggade jag upp på golfen i går och slog ett sånt jävla utslag så det var helt otroligt. Spikrakt 200 meter!

Oj. Lite mögel är segerreceptet alltså?

– Ja, så nu ska jag ta upp golfen igen tror jag.

Här nedan kan man se ett smakprov på programmet:

Vi säger stort lycka till med ditt nya liv som reseprogramledare, Rickard!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev