Rickard Sjöbergs nya hälsobesked – efter att ha stoppats av TV4: ”Det visade sig att…”

Rickard Sjöberg sattes i karantän av TV4 och ”Postkodlotteriet”.

Nu har programledaren fått komma ut igen – och öppnar samtidigt upp om ett nytt hälsobesked.

Det visade sig att vi inte var smittade till skillnad från många andra svenskar som varit i Italien och åkt skidor, skriver lotteri- och tv-profilen på Instagram.

Efter en utlandsresa tvingades TV4 ställa in inspelningarna av programmet ”Postkodmiljonären”. Rickard Sjöberg sattes i karantän – och förbjöds komma till jobbet.

– Med anledning av de senaste dagarnas eskalering av åtgärder, både i Sverige och världen, har Postkodlotteriet ställt in även den här veckans inspelning. Det är inga problem för oss eftersom hela vårens program redan är inspelade. Jag och mina kollegor uppmanas också att jobba så mycket som möjligt hemifrån. Det här är bra beslut som jag stöttar till fullo, skrev Postkodsprofilen i ett mejl till Nöjeslivet i början av veckan.

I fredags förra veckan hade det gått två veckor – vilket innebar att ”karantänen” var hävd för Sjöberg.

LÄS MER: Rickard Sjöberg talar ut om ”karantänen” från TV4

– Det känns mycket bra att de två veckorna är över. Trots att vi kunnat gå promenader är det en märklig känsla att vara så bunden till hemmet som vi har varit. Speciellt eftersom vi varit fullt friska under tiden. Därför är vi ytterst medvetna om att det är ännu besvärligare för de som är sjuka”, skriver han till Nöjeslivet.

Han förklarade då vidare att det var fortsatt arbete hemifrån som gäller, och passade även på att hylla den svenska vården för sitt arbete i coronakaoset.

Rickard Sjöberg
Rickard Sjöberg. Foto: TV4/Youtube

Sjöbergs nya hälsobesked: ”Visade sig att vi inte var smittade”

Nu ger Sjöberg ett nytt hälsobesked till tv-tittarna – tillsammans med familjen. De var inte smittade av något virus.

– Vi är ”utsläppta”! Två veckor i frivillig ”karantän” efter sportlovet är över. Det visade sig att vi inte var smittade till skillnad från många andra svenskar som varit i Italien och åkt skidor. Vi är ödmjukt tacksamma och fortsätter att vara försiktiga med allt vi gör och vilka vi träffar, skriver Sjöberg på Instagram.

Sjöberg förklarar att han framöver är beordrad att arbeta hemifrån.

– Våra egna aktiviteter och barnens aktiviteter ställs in på löpande band. Våra arbetsgivare ber oss fortsätta jobba hemifrån. Ännu en inspelning av Postkodmiljonären är inställd osv. Det är galna tider, det vill säga perfekta tider att kroka arm, släppa tankarna på sig själv och hjälpa de som är i behov och gå genom stormen tillsammans, skriver Sjöberg och avslutar med en hälsning:

– Sköt om dig och de dina!

Dela gärna vidare inlägget! Våra tankar är hos alla de som drabbas av covid-19 och deras anhöriga.