Robert Gustafssons ärliga ord om Parlamentet – efter alla år: ”Nu är man plötsligt…”

Foto: TT/TV4

Efter över ett decennium med ”Parlamentet”.
Nu delar Robert Gustafsson med sig av sin nya insikt om TV4:s långkörare – jämförelsen med kollegorna.

Han gjorde sitt första intåg i ”Parlamentet” 2002 under programledaren Hans Rosenfeldt – och fick svenska folket att garva läppen av sig varje veckoslut.

Humorkungen Robert Gustafsson, 56, är återigen aktuell i TV4:s underhållning där två lag gör upp om segern i komedikampen på bästa sändningstid under måndagar framöver.

Men bakom kulisserna har livet inte hela tiden lett mot ”Robban”. Under coronapandemins början i fjol drabbades han av viruset, och i ”Renées brygga” berättade han om sitt insjuknande.

Foto: TV4/Youtube

Robert Gustafsson om coronainsjuknandet

Skådespelaren och komikern öppnade då också upp om sin hypokondri.

– Jag blev fokuserad. Jag blev skraj över att jag gav upp en gång, i den sista fasen. Värken kom tillbaka och jag tänkte: ”Nej, nej nu kommer den här slutfasen, när folk brukar åka in med respirator. Nu går jag och lägger mig och dör”. Men så vaknade jag och var frisk, säger Robert Gustafsson i TV4:s ”Renées brygga”, enligt Expressen.

Utöver hypokontrin har Robert Gustafsson tidigare också förklarat att han har ett stort kontrollbehov. På frågan om kontrollbehovet upphört efter rädslan han kände under coronainsjuknandet, svarade han:

– Ja, kanske. Jag hoppas på det. Eller botad? Det är inte så viktigt längre, det är det kanske inte. Men det är skönt när man får ordning på grejer, det är det fortfarande, sade Robban i programmet.

STOCKHOLM 20100825 Robert Gustafsson fotograferad på Hotel Nordic Light i Stockholm på onsdagen. Gustafsson planerar en föreställning, som blir hans 25-årsjubileum,på Rondo i Göteborg år 2010. Foto: Maja Suslin / TT

Robert Gustafssons insikt i ”Parlamentet” – efter alla år

Nu är Robert Gustafsson alltså återigen aktuell i ”Parlamentet”, humorprogrammet som sänts i TV4 sen urminnes tider (1999 för att vara exakt). Showen hade uppehåll i några år på 2010-talet, men har fått göra comeback i tablån på senare år.

Årets säsong där Anders S Nilsson är programledare, är den 34:e i ordningen.

– Nu är man plötsligt äldst i Parlamentet. Tiden går när man har roligt. En odödlig lekstuga för alla generationer, skriver Robert Gustafsson om programmet, på sin Facebook-sida.

I årets uppställning ingår även bland andra Felix Herngren, Nour El-Refai, Johanna Nordström, Kristoffer Appelquist och Petrina Solange.

För ett antal år sedan gjorde Aftonbladet en kartläggning över tävlingsmomentet i ”Parlamentet” – och det visade sig mycket riktigt att ”Robban” var den som vann oftast.

– Det är skit samma vem som vinner, men tävlandet ger programmet skärpa. Och vi ska ju föreställa politiker som ska vinna folkets förtroende, lite strikt paketerat i slipsar och hårsprej, sade Robert Gustafsson då.

”Parlamentet” sänds på måndagar 21.00 i TV4.

Brukar du titta på ”Parlamentet”? Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.

Exit mobile version