Robinson-deltagarna svårt sjuka – måste opereras: ”Trodde jag skulle amputera”

Årets Robinson blev en hård utmaning för deltagarna. Nicklas Söderblom, 51, fick åka hem mitt under inspelningarna efter att ha drabbats av en tropisk sjukdom.

Men han är inte ensam. För nu slår flera deltagare larm om skador och sjukdomar som följt med hem till Sverige.
– Jag trodde nästan att jag skulle få amputera bort benet för att det gjorde så ont, säger Lucas Crespo Peñalaoza till Aftonbladet.

 

FOTO: TV4

Det blev obehagliga scener i Robinson när Nicklas ”Nick” Söderblom, 51, plötsligt kollapsade i ett avsnitt. Han tvingades till akut vård och en dag senare kunde läkarna konstatera att han inte fick vara kvar på ön.

Deltagare slår larm om skador och sjukdomar

Söderblom är inte den enda som drabbats av skador och sjukdomar efter programmet.

Adnilson Costa Da Cruz berättar nu för Aftonbladet att han varit sjukskriven i sju veckor på grund av en parasit i tarmen.
– Jag har tagit prover och får vänta och se om jag måste operera bort skiten. Det finns risk att jag måste ta bort en bit av tjocktarmen och då kommer jag behöva ha en stomipåse, säger han till Aftonbladet.

Adnilson berättar att hans liv ”känns hemskt just nu” och att han hört av sig till produktionen i hopp om stöd – vilket han inte fått, menar han.

FOTO: TV4

”Trodde jag skulle amputera”

Även Lucas Crespo Peñalaoza har också fått sjukskriva sig efter hemkomsten till Sverige. I hans fall handlade det om ett sår på vaden som blev så infekterat att han trodde att han skulle behöva amputera bort benet.

– Jag har knappt kunnat stå på benet för smärtan och huden har blivit blå. Jag har även fått ta väldigt stark penicillin och göra en operation för att sy ihop sår. Jag trodde nästan att jag skulle få amputera bort benet för att det gjorde så ont. Jag har knappt kunna röra mig så det har varit fruktansvärt, säger Lucas till Aftonbladet.

Gustav Carlsson, exekutiv producent för programmet, svarar nu på deltagarnas kritik.

– Vi beklagar att Adnilson inte upplever att han fått hjälp. Vi har haft och har fortsatt tät kontakt med honom om detta och vi gör det vi kan för att hjälpa honom. Vi har alltid ett medicinskt team på plats under inspelningarna och om det uppstår problem även efter hemkomst till Sverige finns vi där för att bistå deltagarna med eventuella åkommor som kan hänföras till vistelsen på Robinson, säger han till Aftonbladet.

Vad tycker du om det här? Kommentera gärna artikeln på Facebook!