Robinson-Pål om misslyckade spelet – taktiken som gick helt fel: ”Jävligt dålig på det”

Pål halkade på målsnöret när han åkte ut i sista örådet innan ”Robinsons” finalvecka.

Han erkänner att han misslyckades totalt med sin taktik i programmet.

– Jag har ju spelat en massa utröstningsspel och sådana grejer, så jag trodde att jag skulle vara bra på det. Jävligt dålig på det du, det märkte vi, säger han till Nöjeslivet.

Malmöbon Pål Schakonat, 31, har varit en av de mest kritiserade deltagarna i ”Robinson” den här säsongen.

I början var det många som tyckte att han var lite spretig, udda och ensam – han hade också otur att skada sig tidigt i tävlingen vilket gjorde att de övriga männen i laget ville ha ut honom.

Läs mer: Därför blev Maureen utvald att tävla i Robinson egentligen – krisen bakom kulisserna: ”Hade berättat om..”

Sen lyckades han ta sig tillbaka från ”Gränslandet” och efter sammanslagningen fick han en lite ny roll i gruppen. Han var plötsligt den störige, den som provocerade de andra och var något tafflig och klumpig när det kom till det sociala spelet.

I en intervju med Nöjeslivet berättar nu Pål om varför han sökte in till ”Robinson”.

Pål Schakonat
Pål Schakonat i ”Robinson”. Foto: TV4

– Jag gillar väl bara att saker ska hända i mitt liv. Men sen så också när man sitter och kollar på TV, då har man ju gjort analyser över hur saker ska vara. Det är klart att man vill testa och vara där. Hur hade jag klarat det? Det är kul när det händer något helt sjukt. Så det var väl därför jag kanske sökte till ”Robinson”, säger han.

”Jag kanske bara var kaxig”

Till skillnad från många andra deltagare tyckte inte Pål att det var särskilt jobbigt att leva på stranden på en öde ö. Många andra hade det betydligt värre med maten, tröttheten och hemlängtan.

Läs mer: Robinson-Alexander i tårar – därför bröt han ihop när kamerorna släckts: ”Helt förstörd”

–  För mig var det inte så jobbigt att käka kokos varje dag. Det var inga problem. Nä, men man trodde ju att det skulle vara jobbigt att ligga på svält typ, men… Jag kanske bara var kaxig men jag tänkte att det här kanske kommer vara psykologiskt jobbigt som folk men jag tänkte inte att det skulle vara det för mig. Och jag tycker inte att det var det för mig, säger han och fortsätter:

– Det var ju många som gav upp. Det tänkte jag aldrig att jag skulle göra. Och jag stod mig hela vägen.

I slutändan var Pål, trots att han hade nästan alla de andra emot sig, ytterst nära att ta sig till finalveckan. Han fick dock flest röster på sig i det näst sista örådet, vilket tvingade honom att duellera mot någon. Han valde Maureen, men förlorade i en statisk tävling.

Det innebar att äventyret var över för hans del.

Läs mer: Starka känslor efter Robinson-Alexanders plötsliga uttåg – därför är tittarna besvikna: ”En riktig…” 

Trodde att bakgrunden skulle hjälpa

Pål jobbar till vardags med spel och spelutveckling. Han trodde att hans bakgrund och erfarenheter skulle hjälpa honom att ta sig långt i tävlingen, men nu erkänner han att det inte alls blev som han tänkt sig.

– Jag har ju spelat en massa utröstningsspel och sådana grejer, så jag trodde att jag skulle vara bra på det. Jävligt dålig på det du, det märkte vi. Men jag var ju jättebra i tävlingarna. Det var ju överraskande, säger han.

Pål åkte ut Robinson
Pål åkte ut i ”Kniven” mot Maureen. Foto: TV4

Däremot tror han att hans bakgrund som spelutvecklare kan ha fått honom att lättare skilja på vad som händer i ”Robinson” och vad som händer i verkligheten. Han förstod att sättet folk betedde sig på i spelet inte nödvändigtvis förklarar hur de skulle bete sig hemma.

– Jag bygger ju spel. Det enda man gör är att sätta upp regler för att få folk att bete sig på ett speciellt sätt. För min del har det inte varit så jobbigt att separera vad som hände på ön och vad som händer här, säger han.

Vad tycker ni om Påls insats i ”Robinson”? Skriv gärna en kommentar här på Facebook.

Ni får också gärna gilla-markera och dela artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev