Robinson-Tove bryter tystanden efter utröstningen – därför använde hon inte immuniteten: "Nu i efterhand..."
Robinson Tove

Robinson-Tove bryter tystanden efter utröstningen – därför använde hon inte immuniteten: ”Nu i efterhand…”

Tove Dalsryd blev under förra veckan utröstad i örådet, detta trots att hon satt på en hemlig immunitet.

Nu berättar hon för Hänt om varför hon inte valde att använda immuniteten.

Höstens säsong av Robinson börjar närma sig final. Intrigerna och konflikterna, men även fina stunder, har varit många och nu återstår endast ett fåtal deltagare.

Tidigare uppstod bråk mellan vissa deltagare efter att Els-Marie röstats ut. Tove ansåg då att hon fjäskade för Pelle trots att hon redan blivit utröstad.

På kvällen runt lägerelden kommenterade Tove detta vilket fick Karolina att se rött då Tove nämnt något om att Els-Maries barn kommer att skämmas över henne.

Konflikten varade fram till nästa dag och inför Robinson-tävlingen så eskalerade bråket. Karolina slog då bort Toves hand och kallade henne för häxa.

Åkte ut i örådet

Inför förra veckans öråd så satt Tove fortfarande på en hemlig immunitet. Efter att alla röster var lagda så frågade Petra om någon hade en immunitet som de ville använda. Men Tove satt tyst, trots att hon hade en.

När rösterna räknats så stod det klart att Tove fick lämna Robinson. I urnan som hon krossade och där det fanns en chans till duellering fick hon istället blodshämnd, som hon gav till Karolina.

Förklarar sitt val

Nu avslöjar Tove Dalsryd för Hänt om varför hon valde att inte använda sin immunitet.

– För det var ju ett öråd kvar till finalen. Jag kände också såhär att det kan komma en duell och då är det 50/50 och då kommer jag vinna duellen. Jag vet inte, jag kände bara såhär skitsamma jag gamblar och ser för hade jag klarat det hade jag ju varit i final liksom, säger Tove till Hänt och fortsätter:

– Jag hade ju räknat alla rösterna och då kände jag såhär ”okej det är värt att gambla”, för jag ville ju ha kvar den. Och så var det ju 50 % att det skulle bli duell.

Robinson 2023
Foto: TV4

Efter allt bråk som var den sista veckan för Tove så kanske vissa spekulerar om att hon helt enkelt tröttnat på Robinson, och lät sig bli utröstad med flit. Men så var det inte.

– Nja, hade jag tänkt så hade hade jag nog åkt ut för längesen. Men alltså jag tog bara risken. Nu i efterhand så är det ju klart att jag borde ha spelat safe, men där och då kände jag bara såhär att jag vill känna att jag är i final, säger Tove till Hänt och tillägger:

– För jag var ändå ganska säker eftersom jag hade räknat rösterna i mitt huvud.

Vad tänker du om utgången i förra veckans öråd? Skriv gärna en kommentar på Facebook.