Anders Lundins nya initiativ med Renée Nyberg – profilens drag utanför Robinson: ”Riktigt bra”

Här gör Anders Lundin gemensam sak – med Renée Nyberg.
Robinson-programledaren har slagit sig samman med TV4-kollegan.
Allt skedde utanför tv-rutan!

Efter två decennier gör Anders Lundin, 64, nu comeback i rollen som programledare för ”Robinson”.

Det var ju just rollen som värd för reality-programmet han hade redan åren 1999–2004 då det sändes i SVT. Nu är det TV4 som gäller för den forne Allsång på Skansen-ledaren och på söndagen sändes premiäravsnittet av 2023 års säsong.

– Det är jättekul att få göra comeback, lite overkligt. Det var 20 år sen sist men det kändes som det bara gått en dryg vecka. Och precis lika kul att än en gång få följa på nära håll deltagarnas hisnande bergodalbana-resa, säger Lundin inför premiären.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anders Lundin i Robinson. Foto: TV4
Anders Lundin i Robinson. Foto: TV4

Redan i första avsnittet kom det fram att gamla kommer tävla mot unga deltagare om överlevnad på varsin ö i årets Robinson. Detta då 21 förväntansfulla deltagare anländer till öarna.

– För första gången delas lagen upp baserat på deltagarnas ålder, ett äldre och ett yngre lag. Den äldsta och den yngsta av deltagarna blir valda till lagkaptener för varsitt lag. Denna lagindelning blir en utmaning för lagen i såväl tävlingar som när det gäller sammanhållningen. Slår vishet och erfarenhet ungdomlig styrka och framåtanda? skriver TV4.

Artikeln fortsätter under bilden.

Årets deltagare i Robinson 2023. Foto: TV4
Årets deltagare i Robinson 2023. Foto: TV4

Redan i premiären uppstod dramatik. Detta när såväl lag Nord respektive Syd utsett en hemlig lagkapten. Dennes uppgift var att skicka ut en lagmedlem direkt, redan första dagen.

– Jag tycker att det är fel, orättvist att jag ska åka ut på det sättet, säger Salam Al Zerkani som fick lämna direkt, i programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anders Lundin i Robinson. Foto: TV4

Samtidigt som tv-tittarna nu får se Anders Lundin i ”Robinson” mellan söndag-torsdag hela våren, har han utanför rutan nyligen varit med om ett initiativ tillsammans med en annan TV4-profil. Nämligen Renée Nyberg.

Artikeln fortsätter under bilden.

Renée Nyberg, Renées brygga
Foto: TV4

Lundin och Nyberg var nämligen nyligen värdar för vad som beskrevs som ”Stockholms första stora välgörenhetsgala för hotade djur” som arrangerades av Smart Savannahs och som bland annat stöds av Linköpings universitet.

– Jag och Renée Nyberg hjälpte till och rädda spetsnoshörningar häromdan och det gick riktigt bra. Dom räknar än men det verkar hamna norr om fyra miljoner kronor, skriver Anders Lundin på sin Instagram.

Han får också frågan av en tittare om hur läget egentligen är för noshörningar i världen i dag.

– Det är lite olika. Den nordliga vita noshörningen är i praktiken utdöd. Sista hannen, ”Sudan”, dog härom året nu finns bara två honor kvar. MEN man har spermier från Sudan kvar och ska pröva med IVF!!! I västra Afrika är svarta (spets) noshörningar utdöda MEN dom ökar faktiskt i östra och södra tack vara insatser som denna, skriver Anders Lundin.

Artikeln fortsätter under bilden.

På galan deltog även flera artister, däribland Uno Svenningsson.

Nu ser vi fram emot att se mer av Anders i rutan med Robinson! Vad tycker du om den nya säsongen? Skriv gärna en kommentar!

Anders Lundin i Robinson. Foto: TV4
Anders Lundin i Robinson. Foto: TV4