Stora bluffen i Robinson – som tittarna inte får se: ”En stor skillnad…”

Robinson pågår för fullt i TV4 – och precis som vanligt är programmet fyllt av dramatik och pakter.

Men det finns en stor skillnad mot tidigare säsonger, som tittarna inte får se. Detta skriver Hänt.

TV4:s klassikerprogram ”Robinson” är inne på sin 21:e säsong och lockar som vanligt hundratusentals tv-tittare varje vecka.

I år är programmet också tillbaka i tropiskt klimat. Detta efter att under fjolåret ha gjort ett gästspel på fastlandet i svenska Haparanda. Då på grund av coronavirusets framfart och gällande reserestriktioner i världen.

Men trots att programmet nu är tillbaka i Västindien och Dominikanska republiken, har coronapandemin åter gjort sig påmind i dokusåpan.

Efter att ha insjuknat i covid-19 har flera deltagare i lag Syd fått bryta programmet utan möjligheter att återvända.

LÄS MER: Allt du behöver veta om Robinson-profilen Sandra Cucarano

Bluffen i Robinson

Det finns också en annan detalj som liknar fjolårets inspelningar. Något som TV4 dock mörkar under inspelningarna.

Normalt sett brukar Robinson nämligen utspela sig på en öde ö, endast omgivet av hav och långt bort från civilisationen. Men i år, precis som under förra årets inspelningar i Haparanda, håller deltagarna till på fastlandet – vilket kanalen inte direkt ger sken av.

Detta bekräftas av deltagaren Mattias Pettersson.

– Nu var det ju faktiskt inga öar utan det var fastland på båda. Det brukar ju vara öar. Fast alltså det var ju långt ut åt helvete, långt ut från civilisationen, säger han till Hänt.

LÄS MER: Allt du behöver veta om Robinson 2022

Stor skillnad mot tidigare

Mattias Pettersson är en av deltagarna som har vana av Robinson-inspelningar såväl på öde öar som på fastlandet. För två år sedan deltog han när dokusåpan spelades in på Fiji.

– Man måste i princip alltid åka båt men nu var det ju fastlandet så ibland blev det ju faktiskt med buss, eller såna här flak lastbilar så att säga. Det tog ändå sin lilla tid att åka med bussen till tävlingar, men det var faktiskt rätt skönt och komma ifrån och sitta där.

Han menar därför att det är en stor skillnad jämfört med senaste gången han deltog i programmet.

– Man såg ju också, vi åkte igenom byar och sådär, så man såg landskapet. Det är en stor skillnad från förra gången, att då var det ju bara en isolerad ö. Det fanns ju infödingar som bodde där då men de var ju på typ andra sidan, det var långt ifrån där vi var, säger han till Hänt.

Vad tycker du om årets säsong av ”Robinson” – och vem hoppas du ska vinna? Lämna gärna en kommentar!