Foto: TV4

Roger Flink borde lämna ”Robinson” omedelbart

Vanligtvis dröjer det några veckor innan en deltagare i ”Robinson” blir säsongens ”bov” – den där personen man helst ser lämna ön. Men i höstens säsong behöver vi inte vänta länge. Roger Flink har redan satt sin prägel, och det är knappast på ett charmigt sätt. Gång på gång sätter han käppar i hjulet för sitt eget lag utan en gnutta ånger eller reflektion.

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Den nya säsongen av ”Robinson” har börjat med en twist: istället för två lag är det tre som får kämpa om en plats på ön. Och när Petra Malm utmanar lagen med en första, tuff tävling är det dags att bevisa vad de går för.

I tävlingen gäller det att hålla sig kvar i en sjunkande bur och undvika kallsupar – den första att hoppa ut kostar sitt lag chansen till en plats i ”Robinson”.

När Roger Flink kastar in handduken i första tävlingen får han ändå stöd av sina lagkamrater. Men dagen efter får han en chans att gottgöra sitt misstag genom en förhandling med Thomas Bergkvist, som gav upp för det andra laget. Roger försäkrar att han kan hantera uppgiften – trots allt arbetar han som avtalsförhandlare.

Roger borde be lagkamraterna om ursäkt

Men någon förhandling blir det knappt tal om. Roger nickar mest, och när tiden börjar rinna ut tar han plötsligt den personliga fördelen, som garanterar honom en plats i Robinson, över lagets fördel. Lagkamraterna ser chockade ut när han återvänder, men istället för en ursäkt hör de honom tala om hur bra det är för honom att ha en personlig fördel.

Men det blir inte någon riktig förhandling från Rogers sida, han står mest bara och nickar – och när tiden börjar rinna iväg bestämmer han sig för att svika lagkamraterna och ta den personliga fördelen.

– Det var jävligt bra förhandlat, Roger, säger lagkamraten Maxim Spasskiy sarkastiskt.

– Ja, för mig själv var det bra, svarar Roger, helt omedveten om stämningen.

Och han fortsätter:

– Nej men det kändes bra såhär ska jag säga. Det känns som att man kan slappna av på ett bättre sätt och kan göra tävlingen mycket bättre utan stressen i kroppen.

Men det är samma Roger som redan kostat laget en plats i Robinson, utan ett spår av skuld gentemot sina lagkamrater.

När man inte tror att han kan sabotera mer, så hittar Roger ett sätt

Medan laget diskuterar kommande tävling står Roger på stranden och pratar glatt om sin fördel. I ett samtal med en lagkamrat slinker det till och med fram att han inte riktigt bryr sig om utgången.

– Annars blir vi gränsländare… Nej, just det! Jag har ju amuletten, säger han och skrattar.

Strax före tävlingen lovar han Petra att kämpa för laget, men bara minuter senare bevisar han motsatsen. När laget planerar uppgifterna väljer Roger att ställa sig åt sidan och lovar bara att tömma påsarna med pusselbitar.

Tävlingen börjar bättre än väntat för laget, som snabbt hämtar in en fördel. Men vid pusslet inser de snart att en bit saknas – och blickarna vänder sig mot Roger, som gömt en pusselbit för att sabotera.

Hur länge han kan hålla sig kvar återstår att se, men en sak är säker: Roger har redan satt sin prägel på säsongen – och knappast på ett positivt sätt.

LÄS MER:
* Nabaz Baki från Robinson 2024 har synts i tv förr
* Glädjebeskedet: Robinson-deltagarna Dennis Johansson och Amanda Högvik är ett kärlekspar

 

Läs mer om...