Foto: TV4

Roger Flink måste få en andra chans i ”Robinson”

Roger Flink fick verkligen en katastrofal start i ”Robinson”. Från början grävde han sig allt djupare i problem, tills det inte längre fanns någon väg tillbaka. När han till slut inte såg någon annan utväg, dök plötsligt en ”smärta” i axeln upp, och han valde att lämna tävlingen.

Personligen tycker jag att han förtjänar en andra chans – så hans lagkamrater kan rösta ut honom på riktigt.

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Den nya säsongen av ”Robinson” börjar nu sätta sig och vi får lära oss mer om öborna för varje avsnitt som går. För mig har det dock varit svårt att fokusera på någon annan än Roger Flink.

Aldrig tidigare har någon tagit så många snedsteg i början av en säsong. Låt oss ta en titt på hans resa i programmet. I den första tävlingen, som skulle avgöra vilket av de tre lagen som skulle få en plats i Robinson, handlade det om att hålla huvudet ovanför vattnet medan man långsamt sänktes ner i en bur. Den deltagare som gav upp först riskerade att kosta sitt lag en plats i tävlingen.

Och det var såklart Roger som fick för många kallsupar och till slut gav upp.

Roger fortsatte sabotera för sitt lag

Efter sin tuffa start fick Roger en chans att vända situationen och gottgöra laget genom en förhandling med en förlorare från det andra laget, som inte lyckats ta en plats. Självsäkert förklarade Roger för sitt lag att han arbetade med att förhandla avtal – så det här skulle vara en lätt match för honom. Förväntningarna var höga, och laget hoppades att han skulle leverera.


I förhandlingen stod det mellan en garanterad plats i Robinson eller att skaffa en fördel till sitt lag. Om inget beslut fattades skulle båda förhandlarna skickas till Gränslandet. Men istället för att säkra en lagfördel, lyckades Roger – efter en riktigt dålig förhandling – bara få en egen fördel. Det ledde till att hans lag hamnade i underläge inför den avgörande tävlingen, vilket förstås skapade stor frustration bland hans lagkamrater.

Men Roger verkade inte särskilt bekymrad över sin insats – tvärtom. När han återvände till sitt lag var han märkbart nöjd och förklarade stolt hur bra fördelen var för honom personligen, utan att reflektera över konsekvenserna för laget.

Som om det inte var nog, när frustrationen inom laget redan nått sin gräns, tog Roger beslutet att sabotera ytterligare i den avgörande tävlingen. Han gömde en av bitarna till det sista pusselmomentet, vilket resulterade i en förlust.

Roger bytte lag – och tabbade sig igen

När Rogers lag skickades till Gränslandet, fick han möjligheten att välja vilket av de andra två lagen han ville ansluta sig till. Han valde laget som precis hade sett honom fuska – och om det inte redan var uppenbart, var det första han berättade för sitt nya lag när de kom till stranden.

Det nya laget var genast misstänksamma mot honom, och Roger fick återigen en måltavla på ryggen. Men det som verkligen fick mig, och många andra tittare, att rasa var hans nästa drag. Han valde att lämna programmet på grund av en påstådd skada i axeln.

Han ljuger – så bra, fegt att åka hem”, skriver en person på Robinsons Instagram.

Spammar axelont, men när han går iväg lyfter han väskan med höger arm…”, tillägger en annan.

Kanske historiens sämsta ursäkt!”, skriver en tredje.

Trots allt Roger ställde till med kan jag inte låta bli att tycka att det är synd att han lämnade programmet. Han skapade så mycket kaos och oreda, bara för att sedan lämna på det sättet han gjorde.

Jag tycker att programmet borde kalla tillbaka honom. Han förtjänar en ny chans att bevisa sig – eller åtminstone ge laget möjligheten att slänga ut honom igen efter alla sabotagen!

Om vi får se Roger igen återstår nu att se…

Vad tycker du om årets säsong av ”Robinson”? Kommentera gärna på vår Facebook-sida!

LÄS MER:
* Tittarna reagerar starkt – efter scenerna i ”Robinson”
* Petra Malm i all ära – men själv föredrar jag Anders Lundin

 

Läs mer om...