Jill Johnson, Jills Veranda, Lisa Ekdahl

Så blir nya Jills Veranda – Lisa Ekdahls beslut i premiäravsnittet: ”En väldigt stor fråga”

Nu har det blivit dags för en ny säsong av succéprogrammet ”Jills veranda” med artisten och countrysångerskan Jill Johnson.

Något som hon sett fram emot mycket.

– Det känns jätteroligt, säger hon i SVT:s morgonsoffa.

Jill Johnson är inte bara en skicklig musiker, hon har även blivit en väldigt populär profil i tv-rutan.

Foto Janerik Henriksson / TT

Redan 2014 gick första säsongen av ”Jills Veranda” av stapeln och det blev snabbt en storfavorit hemma i de svenska tv-sofforna.

Där har vi fått följa folkkära svenska profiler när de besökt Jill i Nashville för att djupdyka i countrymusiken och allt som hör därtill.

Hyllats och älskats av tittarna

Det varvas djupa samtal om viktiga ämnen, härlig musik, underhållning och personliga berättelser från såväl gästerna som lokalbefolkningen.

Programmet har både hyllats och prisats. Bland annat har det vunnit Kristallen för både ”Årets program” och ”Årets realityprogram”.

Miriam Bryant, Jill Johnson
Jill Johnson tillsammans med Miriam Bryant. Inför premiären av ”Jills veranda” år 2020.. Foto: Pontus Lundahl / TT / kod 10050

Sedan 2020 har dock inga nya säsonger kommit, bland annat till följd av Coronapandemin som ställde till det på många olika sätt.

Nu drar en ny säsong igång

Men nu har det äntligen blivit dags för en sprillans ny säsong av tittarfavoriten och under onsdagen sänds första avsnittet.

Något som Jill ser mycket fram emot.

– Fantastiskt härligt. Det är ju kul att få längta efter verandan tycker jag, i och med att vi inte kör det varje år. Men nu har vi ju haft ett lite längre uppehåll på grund av pandemin såklart, så det känns jätteroligt, säger hon i SVT:s Morgonstudio.

Lisa Ekdahl, Jill Johnson
Jill Johnson och Lisa Ekdahl. Foto: SVT

Viktiga ämnet i första avsnittet

I första avsnittet är det Lisa Ekdahl som gästar Jill, och tillsammans tar de sig an ett mycket omdiskuterat ämne på önskemål av Lisa.

– Vi hade en väldigt stor fråga, som är kul att prata om tycker jag, eller kul- men som är viktig att prata om än idag. Som idag, internationella kvinnodagen. Vi pratade om abortfrågan, som var huvudämnet kan man väl säga, berättar Jill i Morgonstudion.

Jill Johnson, Jills Veranda, Lisa Ekdahl
Foto: Michael Wall /SVT

Kommer ni titta på programmet? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!