Så gick det efter ”Lyxfällan för Jessica och Joakim

Skulderna höll på att ta död på Jessica och Joakims kärlek – därför bestämde sig för att söka till ”Lyxfällan”.

För Nöjeslivet berättar de nu om livet efter programmet.

– Vi ska inte ge upp för ekonomins skull, säger Jessica till Nöjeslivet.

I onsdagens avsnitt av TV3:s ”Lyxfällan” medverkade Jessica och Joakim, som bor strax utanför Göteborg.

Tittarna fick se hur paret, som bor tillsammans med sina sex barn, kämpade med ekonomin. I programmet får man veta att de har lån på drygt 581 000 kronor och att de är nära att hamna hos Kronofogden.

Jessica förklarar för Nöjeslivet att de sökte till programmet efter att de hamnat i en ond cirkel.

– Det var många dåliga beslut som vi har tagit kring ekonomin, och vi har även haft jättemycket otur. Som att saker och bilar har brunnit, och då har det blivit att vi har fått ta lån för att lösa situationen. Vi behövde hjälp med att komma på fötter igen, säger hon.

Jessica berättar att en bil de tog lån till för att köpa gick sönder bara en timme efter köpet. Lånen har de även lagt på renovering och vitvaror som de varit tvingade att byta ut.

– Sen tog vi ett stort lån för att baka ihop alla våra lån, då blev det pengar över som vi använde till en resa.

Jessica om känslorna i ”Lyxfällan”: Gråter aldrig annars

För Jessica och Joakim gick det till slut så långt att deras anstränga ekonomi påverkade förhållandet.
– Man vill liksom ge upp. Det känns som att man inte kan ta sig ur det. Då känns det lättast om man kan gå skilda vägar, säger Jessica.

I ”Lyxfällan” brister Joakim ut i tårar när parets relation tas upp.

– Jocke gråter aldrig annars. Så mycket som han har gråtit i programmet har jag inte sett honom en enda gång under tiden vi har varit ihop. Det tär på oss bägge. Särskilt nu när man läser alla elaka kommentarer.

FOTO: TV3 Lyxfällan

Berättar om hatet efter ”Lyxfällan”

Hon berättar att i samband med programmet har paret fått negativa kommentarer från människor på nätet. Men Jessica menar att de inte har hela bilden.

– Jag förstår att det är tv och att de tar med det värsta i 45 minuter. Men de här personerna vet inte grunden till varför vi hamnat här, och vilka vi är som personer.

Jessica ångrar dock inte att hon ställde upp.

– Nej. Jag står med huvudet högt. Jag vet att det hjälpt oss mycket. Vi har kommit en bra bit till att verkligen få det bättre.

I dag är det slut med impulsköp och onödiga vanor som snus.

– Alla impulsgrejer man gör, man behöver inte ha allt det här och göra allt som andra gör. Man kan må bra ändå, säger hon.

Så har det gått för Jessica och Joakim

”Lyxfällan” spelades in i december, och på de månader som gått tycker Jessica att de fått ordning på saker och ting.

– Det har gått väldigt bra. Vi har prioriterat efter vad de har sagt. Vi försöker sälja av allt som är onödigt. Joakim har stått på loppis en hel helg. Vi har gjort allt annorlunda.

Och paret verkar inte bara fått ordning på ekonomin. Även deras relation har blivit bättre, tack vare ”Lyxfällan”.

– Vi kämpar tillsammans. Vi ska inte ge upp för ekonomins skull. Den kan man faktiskt jobba bort. Det är bara att man ska prioritera rätt. Det har också gjort oss lyckligare att vara med i programmet. Man har liksam inte sett när man lever i vardagen vad man spenderar pengarna på. Men när man får det slängt i ansiktet blir det som en väckarklocka.

”Lyxfällan” sänds tisdagar klockan 20:00 på TV3, Viafree och Viaplay.

Se klippet i spelaren här under (slå på ljudet):

Det gör mig verkligen glad att allt gått bra! Dela gärna vidare för att visa att det är möjligt att det går att vända det dåliga till någonting positivt!