Sanningen bakom dramatiska vändningen i Farmen – bryter tystnaden: ”Det var därför jag blev…”

Robin Kacaniklic chockade Richard Andersson i ”Farmen”.
Vändningen i programmet gjorde deltagaren besviken.
Nu berättar de båda om vad som egentligen hände i TV4-programmet.
– När jag blev vald till förstekämpe så kände jag så här: antingen får jag ut Danne eller så får jag åka hem, säger Robin till Hänt.

Det blev riktigt dramatiskt i söndagens ”Farmen” – efter att inte mindre än två deltagare tvingades lämna gården.

Robin Kacaniklic blev förstekämpe i veckofinalen – men när han skulle välja sin utmanare ändrade han sig i sista sekund. Dramat utspelade sig inför tv-kamerorna när programledaren Anna Brolin ställde frågan på sin spets.

Foto: TV4

Men innan Kacaniklic gjorde valet poängterade Brolin en viktig sak.

– Läkarna har gjort bedömningen att du fortsatt löper stor infektionsrisk efter den skada som du ådrog dig när du högg dig själv i foten. De tillåter inte att styrkegrenen ”säcken” utkämpas i tinget. För att det ska bli så rättvist som möjligt kommer vi därför utesluta säcken för alla, sade Brolin i programmet.

Därefter fick Kacaniklic frågan vem han tänkt utmana i tinget – och då berättade Robin att han valt Daniel Tholén.

– Dessvärre för min egen skull har min vinnarskalle kopplats in för mycket. Den jag har valt är en person som jag respekterar otroligt högt och som jag ser som Farmenvinnare. Det blev kanske en chock för många nu och många kanske tänker vad fan jag håller på med. Jag tänker långsiktigt, om jag ska kunna vinna måste jag få bort Danne, säger Robin Kacaniklic i programmet.

Valet – och vändningen – väckte starka känslor i programmet.

Foto: TV4

Enligt Richard Andersson så hade han på förhand gjort en uppgörelse med Robin – som gick ut på att han skulle bli vald i duellen.

– Man tar inte i hand och lovar och sen bryter det, sade Richard i programmet.

– Jag vet, men jag ändrade mig i sista stund. Men samtidigt, du är ju kvar liksom, sade Robin när de möttes i tv-programmet efteråt.

Foto: TV4

Nu berättar Robin Kacaniklic om vad som egentligen hände bakom kulisserna, och bakgrunden till att han ändrade sig i sista stund och i stället valde Daniel i duellen.

– När jag blev vald till förstekämpe så kände jag så här: antingen får jag ut Danne eller så får jag åka hem. Jag kände att jag hade gjort allt som jag hade som målsättning att göra innan jag kom till Farmen. Så då tänkte jag ”okej då tar jag Danne” och är det så att jag vinner, så skulle jag förtjänat att vara kvar och kunna gå till final. För i mitt huvud så var han vinnaren liksom, säger Robin till Hänt.

Foto: TV4

Richard förklarade i programmet att han misstänkte att utgången i duellen skulle vara uppgjord på förhand. Nu talar han ut om vad han ser som ett svek från sin kollega på Farmen.

– Grejen var att han skulle välja mig. Och sen så går han och ändrar sig i sista sekund, så jag blev riktigt lack, säger Richard till Hänt och fortsätter:

– Det spelar ingen roll om det var läggmatch eller inte. Ett ord är ett ord och man ska stå för sitt ord. Det var därför jag blev mest besviken för han stod inte för det vi hade kommit överens om.

Robin föll i sin duell mot Daniel – men senare i programmet skulle det komma att bli ytterligare en duell. Då ställdes just Richard mot Phillip-Lloyd Rochester. Det blev en rafflande tävling och till sist stod Phillip som segrare.

– Det jag kommer sakna mest är de fantastiska människorna på Farmen. Jag lämnar Farmen med vemod. Det här har varit en upplevelse olikt allt annat, men jag har skaffat mig minnen och vänner för livet, sade Richard i programmet.

Foto: TV4

Vad tycker du om årets ”Farmen”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.