Sanningen om Anders Pihlblad överrumplar gästen – starka reaktionen i direktsändning: ”Helt absurt”

Allt är relativt, även åldern.
Här blir ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh rejält överrumplad när TV4-profilen Anders Pihlblads egentliga ålder kommer på tal.

Anders Pihlblad profilerade sig tidigt som politisk expertkommentator och reporter i TV4:s nyhets- och morgonsändningar. Han är numer också profilerad programledare i kanalen, och dyker med jämna mellanrum som värd för Nyhetsmorgon. Där leder Pihlblad sändningarna med trygg hand.

Journalisten, som är uppväxt i Visby och Norrköping, har dessutom gett ut två böcker, och programlett partiledardebatter.

Under onsdagen sände han Nyhetsmorgon tillsammans med mångåriga kollegan Soraya Lavasani. Då gästades duon av bland andra Mouna Esmaeilzadeh, känd som ”Doktor Mouna”. Hon har tidigare också medverkat i bland annat ”Let’s dance”.

Men den här gången var det inte dans som avhandlades i direktsändningen när Doktor Mouna klev in i studion – i stället ville hon berätta om en studie om åldrande och hälsa.

– Ja men det här är jättespännande. För man har väl annars tänkt att man åldras gradvis, att man åldras lika mycket år efter år. Men nu visar den här lilla forskningsstudien att vid två tillfällen så görs det en rejäl åldrings-spurt, sade Doktor Mouna i TV4-sändningen.

Hon menar att det skulle kunna förklara varför vissa åldersgrupper kan se då en rejäl ökning med sjukdomar och hälsoproblem.

Detta gjorde trion i studion nyfikna – och Doktor Mouna berättar att hon blev ordentligt överraskad när hon fick höra om Anders Pihlblads ålder. Han fyllde 56 tidigare i år.

– Jag ska vara helt ärlig. Jag gick in och googlade hur gamla ni är och jag blev helt… Jag trodde att du var något år yngre än mig ju…, säger Doktor Mouna i sändningen.

Hon pekar på Anders Pihlblad som ler.

– Du är ju helt absurt… Ja, inte absurt gammal, men du ser absurt ung ut för din ålder! säger Mouna.

När Pihlblad firade sin 56-årsdag i februari avslöjade han för Nöjeslivets läsare vad som väntade tillsammans med maken, TV4-kollegan Henrik Alsterdal.

– Henrik har gått runt och sett klurig ut så det är möjligt att det väntar en överraskning. Jag har hintat om att kombinationen champagne och jordgubbar är oslagbar… sade Pihlblad då.

För oss är du en stjärna, Anders!

Visa gärna er uppskattning till Pihlblad genom att skriva en positiv kommentar i våra sociala medier.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev