Foto: TV4

Sissela Kyles plötsliga attack mot TV4 – i direktsändning: ”Mår illa”

.

Upptäckten i TV4-huset gör Sissela Kyle upprörd.
Då vädrar hon sitt missnöje i direktsändning – och programledaren Tilde de Paula Eby ber genast om ursäkt.
– Jag har ätit fyra stycken, jag mår illa, säger Sissela Kyle i TV4.

Sissela Kyle har i många år varit en av Sveriges mest folkkära komiker och skådespelare. I sin roll i SVT-serien ”Fröken Frimans krig” hyllades hon stort, och hon har även setts i TV4-produktioner som dramakomedin ”Enkelstöten” och humorshowen ”Parlamentet”.

På onsdagen gästade Sissela TV4 och Tilde de Paula Ebys program ”Efter fem” – bland annat för att tala om sin nya Sverigeturné ”Etta på listan” som har premiär på fredagen 11 oktober i Stockholm och i vår fortsätter i hela landet.

– Min ambition med den här showen var väldigt mycket att den skulle vara som en lägereld nästan, att man skulle ha mysigt tillsammans. Att det skulle vara som att man får lyssna på att jag berättar roliga saker och att man får skratta, men också kanske tänka lite, säger Sissela Kyle i TV4, vilket även Hänt uppmärksammar.

I en öppenhjärtig intervju med Tilde de Paula berättar Kyle också om den jobbiga känslan i åldrandet.

Men det är i slutet av frågestunden i tv-soffan som Sissela avslöjar sitt missnöje med vad som hänt bakom kulisserna innan programmet. Sissela Kyle ombeds göra en lista på vad hon helst gör en ledig dag. Skådespelaren får skriva ner sina punkter på en tavla – bland annat att ta sig tiden att äta god mat.

Då passar hon på att ge en känga till TV4.

Sissela antyder att hon är hungrig i studion, och då insisterar Tilde på att hon ska ta för sig lite av fikat bakom kamerorna efteråt.

– Du kan ta lite, vi har lite fika där ute, säger Tilde de Paula i TV4.

Då avslöjar Sissela att det inte bjudits på någon jättebuffé.

– Jo, men tack lite riskakor. Tack så jättemycket. Jag har ätit fyra stycken, jag mår illa. Alltså ursäkta, men jag hade faktiskt väntat mig mackor.

Sissela Kyle berättar att hon fått förklarat för sig att hon kunde se fram emot fika på plats. Men när hon möttes av fikabordet blev hon besviken, och tycker att TV4 borde informerat henne att hon skulle ätit innan hon anlände till TV4-studion.

– Jag var sådär bara; ”Mmm… ja, nu ska jag ta brie-macka” och så får jag riskakor att sitta och knuspra på… Nä, det var ingen vidare får jag säga, säger Sissela.

– Annars var det väldigt trevligt att vara här, men det där fikabordet… Det där kunde de ha sagt, ”ät innan du kommer hit, för här får du ingenting”.

Det hela fick programledaren Tilde de Paula att skratta och skruva lite obekvämt på sig, innan hon ber om ursäkt till gästen.

– Vilken dålig reklam för att komma att gästa Efter fem. Men vet du vad! När vi går ut härifrån ska du får dig ett litet glas champagne, för det stod allra sist där (på Sissela Kyles lista reds. anm). Det kan jag lova dig, säger Tilde i studion.

Och sagt och gjort, det blev en glad skål efter reklamen!

Foto: TV4

Här kan man se inslaget:

Här kan man se intervjun i sin helhet:

Tycker du att Sissela Kyle har rätt i sin kritik? Skriv gärna en kommentar.

TV: 10 mest sedda tv-programmen 2018