Skavlan i krissamtal med SVT – efter nya sexismanklagelserna: ”Tar på fullaste allvar”

Efter förra veckans medverkan i Skavlan riktade makarna Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl skarp kritik mot programledaren själv och redaktionen.

Nu har SVT kallat in Fredrik Skavlan till möte efter uppmärksammade händelsen.

– Han reagerar som alla andra och tar det på fullaste allvar, säger Anders G Carlsson, projektledare för programmet, till Aftonbladet.

Under åren har Fredrik Skavlan kritiserats för sin kvinnosyn i sitt program. Kritiken tog ny fart under förra veckan då makarna Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl gästade programmet.

Tillsammans har de skapt serien ”Dips”, men Marie står inte bara som skapare utan även producent, regissör, manusförfattare och skådespelare.

Marie Agerhäll riktar kritik efter intervjun hos Skavlan. Foto: Pillan Thelaus/SVT

Trots hennes otroliga insats, fick hon i stället frågor om sin make Jesper Rönndahl, något som båda makarna riktat starkt kritik mot.

”100% av frågorna som är till mig handlar om Jesper eller hur det är att leva med honom”, skriver Agerhäll i ett inlägg på Instagram och påpekar att ”det hände på självaste internationella kvinnodagen”.

Makens svar efter bisarra intervjun

Maken Jesper hakade i sin tur på åt den bisarra intervjun.

”Nämen hur gick det till att göra Sveriges mest kompetenta och roliga människa till att vara där som typ… mitt fan?”.

Efter kritiken skrev redaktionen bakom programmet att de beklagade kritiken och att de skulle ta åt sig för att gå vidare, skriver Aftonbladet.

Skavlan kallad till möte

Nu avslöjar även tidningen att programledaren Fredrik Skavlan själv, kallats till möte av SVT.

– Vi tar all form av kritik på största allvar. Vi beklagar när personer känner sig åsidosatta, ledsna eller i det här fallet bortklippta, säger Anders G Carlsson, projektledare för programmet till Aftonbladet.

Vad tycker du om detta? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.