Sofia Wistams nya uppdrag – i skandalprogrammet: ”Kittlande”

Kontroversiella ”Naked Attraction” kommer till Sverige.

Nu står det klart att Sofia Wistam blir programledare för satsningen.

– Jag hoppas och tror verkligen att det kan bidra till att avdramatisera nakenhet, säger hon i ett pressmeddelande från Discovery Networks Sweden.

Det kryllar av dejtingprogram i tv, men få har nog fått lika stora rubriker som ”Naked Attraction” de senaste åren.

Sedan det kontroversiella programmet gjorde premiär i Storbritannien 2016, har det minst sagt skakat om tv-tittarna. Upplägget har nämligen en markant skillnad mot andra dejtingprogram – detta då deltagarna medverkar helt nakna.

En nyfiken singel ska sedan recensera de nakna kandidaterna, som står bakom en vägg som hissas upp steg för steg, och till slut välja ut en partner att gå på dejt med.

Sedan tidigare har formatet sålts vidare till flera andra länder. I början av mars stod det också klart att den omtalade tittarsuccén kommer till Sverige.

– Naked Attraction har tagit världen med storm. Här avdramatiseras nakenhet och alla kroppar och utseenden hyllas, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för Naked Attraction Sverige på Discovery Networks Sweden, i ett pressmeddelande.

naked attraction
Så här ser tävlingen ut. Foto: Discovery+.

Sofia Wistam leder ”Naked Attraction”

Nu står det också klart att det blir Sofia Wistam, 55, som leder satsningen.

Wistam har synts frekvent i tv sedan tidiga 1990-talet och har sedan tidigare programlett allt från ”Sofias änglar” till ”Fame Factory” och ”Stadskampen”.

Men nu väntar alltså ett minst sagt annorlunda uppdrag för den populära tv-profilen.

– Jag ser fram emot ett positivt och härligt program, där alla kroppars unika skönhet hyllas och välkomnas. Dejtingvärlden idag är präglad av filter och fasader och därför känns det kittlande med ett program där vi går rakt på den nakna sanningen, säger Sofia Wistam i ett pressmeddelande och fortsätter:

–  Jag hoppas och tror verkligen att det kan bidra till att avdramatisera nakenhet och att tittarna får en lika stor boost kring sina egna vackra kroppar som de modiga deltagarna.

sofia wistam
Foto: Discovery plus

”Väldigt omtyckt program”

Ulrika Bokstad, programmets exekutive producent, är nöjd med rekryteringen. Hon tror att ”Naked Attraction” går en ljus framtid till mötes även i Sverige.

– Vi är oerhört glada att Sofia Wistam programleder vår svenska version av formatet, som har en fantastisk förmåga att få folk i sin omgivning att känna sig trygga, sedda och hörda. Dessa egenskaper är ovärderliga i Naked Attraction, säger hon och fortsätter:

– Det här är ett väldigt omtyckt program, som förmedlar att alla är olika, både på insidan och utsidan. Vi ser fram emot ett varmt, härligt och avväpnande program med modiga deltagare som ofiltrerat vågar visa upp sina olikheter och vara stolta över sina kroppar.

Inspelningarna av programmet inleds inom kort.

Kommer du att titta på ”Naked Attraction”? Vad tycker du om formatet? Lämna gärna en kommentar!