Foto: Kanal 5/TT

”Sofias änglar” har försvunnit helt – profilens nya besked om programmets framtid

”Sofias änglar” försvann helt från tv-rutan för snart tre år sen.
Nu svarar Mattias Särnholm på frågan om programmets framtid.

– Jag skulle gärna vilja göra det igen, säger han till Nöjeslivet.

Nya Kanal 5-satsningen ”Stugdrömmar” sänds på onsdagarna.

I programserien får tv-tittarna följa programledarna Sofia WistamMattias SärnholmJohnnie Krigström och Gustav Ovland till de mest avlägsna platserna i Sverige.

– Vi svenskar älskar ju våra stugor. Att få bryta upp från vardagen och flytta ut till våra stugor. De ligger ofta på coola och lite annorlunda ställen. Ibland på de mest fantastiska platser, men som också kan vara svårtillgängliga. I programmet får man se en del av Sverige man aldrig ser annars. Häftiga stugor med väldigt ball historia, säger han till Nöjeslivet.

LÄS MER: Sofia Wistam om framtiden för ”Sofias änglar” – nya beskedet efter beslutet om nakensåpan

Artikeln fortsätter under bilden.

Programledare för Stugdrömmar i Kanal 5 är Mattias Särnholm, Gustav Ovland, Sofia Wistam och Johnnie Krigström. Foto: Fotograf Linus Hallsénius, Warner Bros. Discovery
Programledare för Stugdrömmar i Kanal 5 är Mattias Särnholm, Gustav Ovland, Sofia Wistam och Johnnie Krigström. Foto: Fotograf Linus Hallsénius, Warner Bros. Discovery

– Det blir olika nedslag i Sverige. Alltifrån längst uppe vid Riksgränsen till Halland, Orust och Nyköpings skärgård på Rensholmen. Vi har verkligen rört oss runt bland alla avkrokar.

”Sofias änglar” försvann helt från rutan

Tidigare har Mattias och Johnnie bland annat synts i egna programmet ”Roomservice” – men också i tittarfavoriten ”Sofias änglar” tillsammans med Sofia Wistam. I programmet fick familjer som hamnat i svåra situationer i livet stöttning.

Det kan exempelvis handla om att de varit med om olyckor eller andra traumatiska förändringar i livet. De får sedan hjälp med att bygga om deras hem för att ge dem bättre förutsättningar.

Programmet har blivit en stor tittarfavorit och bland annat belönats på tv-branschens egen gala Kristallen.

År 2020 hade programmet säsongsavslutning – och sedan dess har det varit helt tyst kring programmets framtid i tv-rutan.

Men i somras bröt Sofia Wistam tystnaden om programmets framtid, och öppnade då dörren för att spela in nya avsnitt.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20180814 Johnnie Krigström, Sofia Wistam och Mattias Särnholm inför "Sofias änglar" under Kanal 5:s höstpressdag i Stockholm. Foto: Erik Simander / TT
STOCKHOLM 20180814 Johnnie Krigström, Sofia Wistam och Mattias Särnholm inför ”Sofias änglar” under Kanal 5:s höstpressdag i Stockholm. Foto: Erik Simander / TT

Ännu så länge har det dock inte kommit några nya besked från Kanal 5.

Mattias Särnholms besked om Sofias änglar

Även Mattias Särnholm öppnar nu för att spela in fler säsonger av ”Sofias änglar”.

– Det är ju ett härligt program att göra. Det är fantastiskt att kunna få hjälpa folk att komma loss när de sitter fast i livets bojor. Att försöka ge dem lite hjälp på vägen, säger han till Nöjeslivet.

Blir det några fler säsonger då?

– Jag vet inte. Jag skulle gärna vilja göra det igen, men vi får se vad som händer framöver, säger Särnholm.

Fortfarande har han kontakt med flera av personerna som medverkat i ”Sofias änglar” under årens lopp.

– Ganska många hör av sig via Instagram faktiskt. Jag skulle säga att det ändå är rätt många som man har kontakt med fortfarande. Det blir lite närmare och personligare, med sms fram och tillbaka. Vi skickar någon smiley och frågar hur det är och så där.

Skulle du vilja se att ”Sofias änglar” återvänder i tv-rutan? Skriv gärna en kommentar!