Squid Game: Säsong 2, premiär, datum, skådespelare, handling

Streamingtjänten Netflix fullkomligt spottar ur sig egna produktioner som gör succé, men ingen hade kunnat ana att 2021 års mest populära serie var en sydkoreansk skräckserie. Inte bara det, i slutet av året stod det klart att Squid Game är den största Netflix-serien någonsin. 

Nu väntar alla med spänning på en säsong 2. Det här är allt vi vet. 

Squid Game en är sydkoreansk skräckserie som hade premiär på Netflix i september 2021. Ingen serie på Netflix har setts av så många personer tidigare, och i höstas kunde man konstatera att det är den största i Netflix historia

LÄS MER: Bill Skarsgård gör succé som Clark Olofsson i Netflix nya serie

Största serien på Netflix

Squid Game hade 111 miljoner tittare under de första fyra veckorna den låg ute på Netflix, vilket är mer är Stranger Things och The Witcher

Serien handlar om djupt skuldsatta personer i Sydkorea, som får en chans att vinna en förmögenhet genom att tävla i en serie barnlekar. Vad ingen vet att de deltar i lekarna med livet som insats. De som ligger bakom lekarna, som sker i olika rum, har som mål att den som vinner är den enda överlevande som klarar sig igenom alla moment.

De olika momenten bygger på lekar man känner igen från barndomen, men bryter man mot reglerna eller misslyckas så dör man. 

Squidgame 2
Squid Game. Foto: Shutterstock

Serien blev en omedelbar succé och snabbt ett globalt fenomen. Då premiären var i september 2021 var det lagom till Halloween som alla ville vara utklädda till karaktärer från Squid Game

Squid Game säsong 2

I mars 2022 var det officiellt att Netflix-chefen bekräftat att det blir en till säsong av Squid Game.

Ted Sarandos, som han heter sa tidigare till Variety att det ”bara är början på ’Squid game’-universumet”.

Squid Game-skådespelarna Lee Jung-jae, Jung Hoyeon, Hwang Dong-hyuk and Park Hae Soo. Foto: Jordan Strauss

Seriens skapare – Hwang Dong-hyuk, hade från början inte tänkt så långt som en handling i säsong två då han inte kunnat ana vilken framgång det skulle bli med premiären. 

Gi-Hun kommer tillbaka

Efter flera påtryckningar kunde han till slut bekräfta det många hoppats på. 

“Så det har varit så mycket press, så mycket efterfrågan och så mycket kärlek gällade en andra säsong. Så jag känner nästan att vi inte har något val. Men jag kan säga så mycket som att det verkligen kommer att komma en andra säsong. Den är i mitt huvud just nu. Jag är i planeringsstadiet. Men jag tror att det är för tidigt att säga när och hur det kommer att ske. Så jag lovar dig detta… Gi-Hun kommer tillbaka, och han kommer att göra något för världen”, säger skaparen Hwang Dong-hyuk  till Associated Press. 

När kommer säsong 2 av Squid Game?

Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Då Squid Game säsong 2 ännu inte börjat spelas in kommer det att dröja ett tag till innan serien finns tillgänglig. Filmentusiaster spekulerar i att säsong 2 av Squid Game kan komma till Netflix 2024.

Squid Game säsong 2 handling

Det vi vet om Squid Game säsong 2 är inte mycket mer än att karaktären Gi-hun kommer tillbaka tillbaka. Det bekräftar skaparen av serien i ett lite kryptiskt meddelade på Netflix Instagram.

Utan att avslöja för mycket skriver han:

”Det tog 12 år att väcka den första säsongen av ”Squid Game” till liv förra året. Men det tog 12 dagar för ”Squid Game” att bli den mest populära Netflix-serien någonsin. 

Som författare, regissör och producent av serien vill jag rikta ett stort tack till alla fans över hela världen. Tack för att ni tittar och älskar vår show. 

Och nu så återvänder Gi-hun.
Frontfiguren återvänder. 

Säsong 2 kommer. 

Mannen i kostymen med ddakji kanske kommer tillbaka. 

Du kommer också att bli introducerad för Young-hees pojkvän, Cheol-su. 

Häng med oss för en helt ny runda”.