Foto: TV4

Starka känslor efter Robinson-Alexanders plötsliga uttåg – därför är tittarna besvikna: ”En riktig…” 

Alexander Strandberg var med i ”Robinson” för andra gången och lyckades ännu en gång ta sig hela vägen till den sista tävlingen innan finalen.

Men precis som för två år sedan föll han på mållinjen.

Nu skriver tittarna sin sorg över att favoriten inte gick hela vägen i programmet.

Du har vunnit ett helt folk och våra hjärtan!”, skriver en tittare på Alexanders Instagram.

Alexander Strandberg blev snabbt en tittarfavorit när han medverkade i ”Robinson” säsongen 2022.

Det var därför många tittare som kunde glädjas över att se deltagaren presenteras på nytt inför årets säsong.

Men resan blev inte riktigt som Alexander hade tänkt sig då han började på ”Gränslandet” och fick kämpa länge med att ta sig in till den stora stranden.

I den allra sista tävlingen på ”Gränslandet”, innan det stängde ner, fick Alexander äntligen medvind och lyckades knipa åt sig den sista platsen på ön framför Mark Bannon.

Alexander gjorde avtryck direkt genom att vinna en pristävling där en middag med Anders var priset – vilket han valde att ge bort till tre av sina lagkamrater.

Och efter det lyckades han stanna kvar hela vägen fram till den sista finaltävlingen.

Alexander Strandbergs ord efter förlusten i Robinson

Alexander slutade bland de två bästa i både den första och andra finaltävlingen.

Men i den tredje väntade samma gren som satte stopp för hans ”Robinson”-dröm två år tidigare. Sist lyckades han inte säkra en finalplats och fick se sig bli utröstad i det sista örådet.

Det var inget annat än det klassiska momentet ”plankan”, där den som faller i vattnet först får lämna ”Robinson”.

Den här gången såg det dock ut som att Alexander skulle ha goda möjligheter att vinna tävlingen då han länge såg oberörd ut – medan andra kämpade allt mer.

Men plötsligt hördes ett plaskande och bilden visade en besviken Alexander som låg och flöt i vattnet.

– Det var inte såhär mitt äventyr skulle sluta, jag åkte för att ta hem den här statyetten och ge den till min fru och mina barn, säger Alexander i programmet och fortsätter:

– Men jag misslyckades, jag föll på målsnöret igen, och nu sitter jag här. Men jag har gjort mitt bästa, jag kunde inte göra bättre idag så nu får jag bara gilla läget.

Tittarnas stora sorg efter Alexanders uttåg i ”Robinson”

Alexander tog ändå förlusten väl och gav resterande finalister några fina ord innan han kramade programledaren Anders Lundin och begav sig iväg.

I ett inlägg på Instagram tackade Alexander även alla följare som har stöttat honom längs vägen.

Jag vill börja med att tacka alla er fantastiska följare som har följt mig och mitt äventyr på öarna borta i Filippinerna ifrån era vardagsrum. Alla härliga och kärleksfulla meddelanden, allt pepp och allt stöd som ni skickat min väg betyder så otroligt mycket för mig

Foto: TV4

Att favoriten åkte ut var något som tog hårt på tittarna – det var nämligen flera av dem som unnade Alexander ”Robinson”-statyetten.

Så ledsamt MEN du kommer igen. Om inte annat ska du baske mig leda Robinson nästa gång”, skrev en person under inlägget.

Wow vilken ödmjuk kille du är, stor respekt för dig!! Du lämnade som en vinnare!!”, tillade en annan.

Grymt jobbat Alex! Tack för att vi fick följa dig ännu en gång, en riktig förebild och den ödmjukaste människan som finns. Hatten av för dig!”, kommenterade en tredje.

Du har vunnit ett helt folk och våra hjärtan! Du är en fenomenal människa och även om vi alla önskat att du skulle vunnit, så har du vunnit så mycket mer. Du kommer gå långt Alex! Kärlek och respekt!”, skrev en fjärde.

Vilket otrolig insats du stod för än en gång Alexander!

Hoppas vi få se dig i tv-rutan snart igen!