Starka reaktioner från tittarna – efter premiären av TV4:s nysatsning med Erik och Lotta

Underhållande, småtrevligt – och likt konkurrenten ”Alla mot alla”.
Här är tittarnas åsikter efter premiären av TV4:s nysatsning ”Big Bang”.

Erik Haag och Lotta Lundgren är tillbaka med ett nytt tv-program på TV4. På måndagen var det premiär för nya frågesportssatsningen ”Big Bang”.

– Big Bang är ett helt nytt programformat som vi är väldigt stolta över att få bjuda våra tittare på, det blir engagerande underhållning där man förhoppningsvis lär sig något nytt och har roligt på samma gång, säger Charlotta Edvardsson, exekutiv producent på TV4.

Programledarna själva var laddade inför måndagens premiär.

– Man vill göra program som man själv skulle vilja se, och är det något vi tittar på så är det frågesport. För att det är kul, spännande och socialt, säger Lotta Lundgren.

– Lotta och jag tycker att det känns roligt att vi får fortsätta göra underhållningsprogram om historia. Drömmen är att folk ska tycka att historia är intressant och kul, säger Erik Haag.

Tv-profilen och författaren Niklas Källner bildade lag med programledaren Arantxa Alvarez. De ställdes mot ”Let’s dance”-profilen Carin da Silva och sportjournalisten Patrick Ekwall.

I kommande avsnitt bildar bland andra Nyhetsmorgon-profilerna Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist lag i den nya frågesporten.

Efter premiäravsnittet hörde många tittare av sig via Nöjeslivets Facebook-sida för att vädra sina åsikter om TV4:s nysatsning.

Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Många tittare menade att ”Big Bang” påminde om Kanal 5:s tittarfavorit ”Alla mot alla” med programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

”Samma koncept som ”Alla mot alla” annars tyckte jag det var småtrevligt och Erik och Lotta var helt ok”, skriver en läsare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

Breaking News Kanal 5, På bilden: Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Foto: Johan Halsius/Kanal 5/Wikimedia commons

”Får ge det en chans inga svordomar som i Alla mot alla då går det bort”, skriver en annan tittare.

”Kopia av Fredrik å Filip”, tyckte en tredje.

Andra var mer kritiska.

”Bytte kanal efter tio minuter”, skriver en tittare.

”Lugnare och mer innehållsrikt än alla fåniga trailers som föregått programmet!”, skriver en annan.

Programledarnas insatser recenserades också friskt.

”Byt ut programledarna så blir det nog ett bra program”, skriver en kritisk tittare medan andra var mycket nöjda med Erik och Lottas insats.

”Jag tyckte det var både bra och underhållande. Och Lotta å Erik är jättebra”, skriver en tittare.

”Big Bang” sänds på måndagar klockan 20.00 i TV4.

På måndagkvällen var det premiär för TV4:s nya frågesport "Big Bang" med Erik Haag och Lotta Lundgren. Vad tyckte ni om programmet? 😃👍👎

Posted by Nöjeslivet on Monday, September 27, 2021

Vad tyckte du om premiären av ”Big Bang” med Erik och Lotta? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!