Steffo och Sofias galna sammanbrott i direktsändning – tvingas be om ursäkt efter skrattanfallet

Det är inte alltid lätt att hålla sig för skratt när man säger eller hör någonting tokigt. Det fick vi uppleva i dag när TV4-programledarna Steffo Törnquist och Sofia Geite sjabblade till det i ”Nyhetsmorgon” och bröt ihop fullständigt.

– För er tittare som var med då i början av sändningen, jag förstår om man sitter där hemma och undrar: ”Vad håller de på med?”, säger Sofia senare i sändningen.

Den som såg på ”Nyhetsmorgon” i TV4 i morse undrade nog varför Sofia Geite, 41, och Steffo Törnquist, 67, helt plötsligt började skratta hysteriskt.

För de som funderade över händelsen hela morgonen kommer nu svaret på vad som egentligen hände i studion.

Läs mer: Fredrik Lindströms vågade drag – ger svar på kontroversiella frågan i direktsändning: ”Mest rätt…”

Vid ett senare ögonblick tvingades programledarduon att berätta för svenskarna varför de skrattade så mycket. Och de fick be om ursäkt för sitt beteende.

Sofia Geite och Steffo Törnquist, Nyhetsmorgon
Sofia Geite och Steffo Törnquist. Foto: TV4

– Vi måste be om ursäkt här, för vi gjorde bort oss i början av sändningen, säger Steffo.

– Något så fruktansvärt. Och för er tittare som var med då i början av sändningen, jag förstår om man sitter där hemma och undrar: ”Vad håller de på med?”. Ska vi berätta om bakgrunden till att vi inte fick fram ett ljud när vi kom tillbaka efter travet?, säger Sofia.

Roliga missen i namnet

Steffo berättar då varför han tappade fokus när han läste en sak på telepromptern.

– Jag sa fel. Jag läser ju aldrig manus…, säger han.

– Nej, men i dag gjorde du det, flikar hon in.

– Ja, för jag ville se vad det var för namn som hade namnsdag. Då hade du skrivit fel där. Du hade skrivit ”Virgina” (det skulle varit ”Virginia”). Så höll vi på att fnittra och då bröt du ihop också, berättar Steffo.

Sofia Geite gör en min som för att visa att den manliga programledarkollegan inte heller var helt oskyldig. Det var nämligen han som började.

– Också ja, efter att du bröt ihop. Men då tänker man så här, man har några minuter att samla sig. Vi gjorde allt vi kunde för komma tillbaka och hålla fanan ändå uppe, säger hon.

”Du var ju också kass”

Steffo skojar och säger att han tänkte att det skulle vara ett lyft för honom att jobba med Sofia i stället för med Jenny Strömstedt som tidigare också fått skrattanfall i sändning.

– Men du var ju också kass, säger han och vänder sig till Sofia Geite.

De båda ser ut att skämmas lite. I efterhand tycker de att deras beteende var aningen pinsamt.

– Ska vi kolla hur det ser ut? Vill vi ens se det igen?, frågar hon.

– Nej, men vi är tvingade nu.

Oj, ja ibland är det svårt att hejda sig när man redan har börjat att skratta. Då är det som att man bara måste fortsätta – det går inte att sluta.

Ni är allt som oftast väldigt proffsiga i studion ändå, så det gör ju inget att det blir fel ibland. Då kan man som sagt skratta åt det.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev