Steffo Törnquist nya besked efter operationen – då är tillbaka i ”Nyhetsmorgon”

Det var i början av juli som Steffo Törnquist lades in på sjukhus för att genomgå en operation på benet.

Sedan dess har han inte synts till i ”Nyhetsmorgon” – men nu kommer han med ett glädjande besked om framtiden i tv-rutan.

– Jag tränar som en idiot tre gånger dagen, rehaben är viktig, säger Steffo till Expressen.

Steffo Törnquist är den mest rutinerade programledaren i TV4tittarfavorit ”Nyhetsmorgon”.

Sedan han började år 2000 har han kört på i 24 raka år, ofta tillsammans med sin parhäst Jenny Strömstedt.

På senare tid har dock Steffo synts mer sällan i rutan, då han numera endast medverkar på fredagar och under sommaren har han lyst med sin frånvaro helt.

Steffo Törnquist har opererat knät

I början av juli tvingades programledaren Steffo Törnquist, 68, läggas in på sjukhus. Anledningen? Ett allvarligt hål i hans ena lårben, vilket krävde en operation där han fick ett nytt knä.

Nu har Steffo lämnat sjukhuset och tillbringar tiden med sin fru, Caroline Törnquist, på deras lantställe. Under de senaste veckorna har han fokuserat på sin rehabilitering och berättar att han känner sig allt bättre.

– Det går bra. Det går enligt plan eller lite bättre. Jag kan gå utan kryckor, men jag gör gärna inte det. Jag tränar som en idiot tre gånger dagen, rehaben är viktig, säger Steffo Törnquist till Expressen.

Trots operationen har programledaren lyckats hålla humöret uppe. Han har hunnit med att delta i den årliga golftävlingen på Knista herrgård som han och vännen Niklas Strömstedt arrangerar, och dessutom firat sitt barnbarns ettårsdag.

– Det har varit jävligt kul. Och bara för att man har ont i knät är det ingenting som hindrar att man tar en cigarr, så det har jag också gjort, berättar han. 

Då är Steffo tillbaka i ”Nyhetsmorgon”

Steffo har tvingats ta en paus från ”Nyhetsmorgon” på grund av operationen, men nu är han snart tillbaka och planerar att dyka upp i rutan oftare än han gjorde under våren..

– Jag kommer tillbaka nästa vecka på fredag. Det känns jättekul och i år så ska jag köra lite extra sändningar kring amerikanska valet. Jag är oerhört intresserad av politik, både inrikes och utrikes, så det blir jättekul, säger han till Expressen.

Detta blir Steffos 48:de säsong i ”Nyhetsmorgon”.

Vad skönt att operationen har gått bra Steffo.

Vi längtar efter att se dig i rutan igen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev