Steffo Törnquist tillbaka i tv-rutan – ber direkt om ursäkt för beteendet i sändning: ”Under all kritik”

Foto: TV4

Steffo Törnquist gör efterlängtad comeback i Nyhetsmorgon.
Efter operationen i somras är TV4-profilen nu åter redo att kliva ut i rampljuset.
Men inför återkomsten i rutan ber programledaren nu tittarna om ursäkt.

Steffo Törnquist är utan tvekan en av TV4:s mest rutinerade programledare och journalister. I över 30 år har den karismatiske östgöten varit med och faktiskt byggt upp kanalen till vad den är i dag.

Steffo var en av de första profilerade journalisterna, tillsammans med bland andra Malou von Sivers och Lasse Bengtsson, som kom till den då nystartade tv-kanalen i början på 1990-talet. Och resten är historia.

Men under sommaren har Steffo lyst med sin frånvaro i rutan.

Tv-tittarna har fått klara sig utan hans säkra hantering av programlederiet.

Anledningen?

Efter att ett allvarligt hål upptäckts i 68-åringens ena lårben tvingades Steffo läggas in på sjukhus. Där väntade operation – och Steffo fick ett nytt knä.

Sedan en tid tillbaka har Törnquist nu fått lämna sjukhuset och i stället kunnat tillbringa sommaren med sin kära hustru, Caroline Törnquist. Under de senaste veckorna har han fokuserat på sin rehabilitering och berättar att han känner sig allt bättre.

– Det går bra. Det går enligt plan eller lite bättre. Jag kan gå utan kryckor, men jag gör gärna inte det. Jag tränar som en idiot tre gånger dagen, rehaben är viktig, har Steffo Törnquist berättat för Expressen.

Nu gör Steffo äntligen comeback i Nyhetsmorgon

Nu är Steffo äntligen redo för comeback. På fredagsmorgonen slog han sig ned bakom studiobordet för att leda direktsändningen i Nyhetsmorgon.

Då välkomnades han tillbaka av kollegan Matilda Boza.

Men innan sändningen passade Steffo själv på att be om ursäkt i förväg till tittarna …

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Steffo Törnquist förklarar för tittarna att han förmodligen inte kommer att bete sig som de är vana vid att se honom i återkomsten. Och orsaken till detta stavas förstås hans operation.

– Inleder i morron bitti min 48:e NyMo-säsong och har inte käkat morfin på några veckor så huvudet ska vara med så gott det går, skriver Steffo Törnquist på Instagram under torsdagen och fortsätter:

– Men förflyttningsestetiken ber i förväg om ursäkt för gångstilen som är under all kritik. Jag förflyttar mig krycklös ungefär som en ettåring med obytt blöja.

Så trevligt att ha dig tillbaka igen i rutan, Steffo! Nu önskar vi Nyhetsmorgonveteranen ett stort lycka till!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version