Foto: TV4

Steffo Törnquists ärliga ord om relationen till Jenny Strömstedt – efter Benjamins fråga: ”Är så jävla…”

Benjamin Ingrossos beskriver honom som sin ”extramorfar”.
Nu berättar Steffo Törnquist om sin relation till Jenny Strömstedt.
Han passar på att skicka en pik till TV4-kollegan.
– Hon vågar inte laga mat, säger han i ”Benjamin’s”.

På tisdagskvällen sänds ytterligare ett avsnitt av tittarsuccén ”Benjamin’s” – det kombinerade mat- och musikprogrammet där artisten Benjamin Ingrosso bjuder in kända gäster till köket.

I veckans avsnitt är det artisten Moonica Mac, skådespelaren Klas Eriksson och TV4-profilen Steffo Törnqvist som låter sig smaka på maten. Dessutom lagar Steffo en överraskningsdessert och popduon Icona Pop gör ett gästspel.

Benjamin Ingrossos relation till Steffo Törnquist

Ingrosso har flera gånger talat om sin fina relation till Steffo Törnquist – som han kallar för ”extramorfar” – och det är märkbart att den unge stjärnan sett fram emot att få välkomna programledaren till sin matshow.

– Steffo blev certifierad som min extramorfar när jag var 16 år och var med i Let’s dance. Vi hängde skitmycket under repetitionerna och reptiderna, när vi dansade. Och sen mot finalen, för vi stod mot finalen ihop, jag vann och Steffo kom tvåa … Så hade vi samma skinnjacka, åkte runt i hans cab på Östermalm och rökte cigarr. Det var livet! När jag var 16 som var liksom min bästa polare Steffo Törnquist, säger Benjamin Ingrosso i programmet.

De blir alldeles uppenbart glada av att återse varandra under inspelningarna.

Foto: TV4

I ”Benjamin’s” frågar Ingrosso också Törnquist om sitt samarbete med mångåriga kollegan på Nyhetsmorgon, Jenny Strömstedt. Deras gemensamma insatser i just köket är som bekant noga dokumenterat. För några år sedan stekte Strömstedt ostbågar så det stod härliga till i TV4-studion.

– Jenny är så jävla klanting, säger Steffo Törnquist i programmet, uppenbart med glimten i ögat.

Benjamin Ingrosso undrar om Törnquist brukar bjuda Strömstedt på mat, eller om de ”bara” umgås i studion, där det också brukas laga en hel del rätter.

Foto: TV4

– En gång fick vi riktigt bra kött och ett kilo blev över från Nyhetsmorgon, så vi fick ett halvt kilo var. Då ringde hon och bara ”om jag tar med köttet, kan vi få komma hem till dig då och du lagar?” För hon vågar inte laga mat. Men hur svårt är det? säger Törnquist och skrattar.

Kanske mindes både han och Jenny tillbaka på just ostbågskaoset som höll på att sluta i brand i studion.

– Men hon blir skitnervös då och eldar upp allting, säger Törnquist och skrattar igen.

Steffos syrliga attack på kollegan

Det är ingen dålig diss mot Jenny Strömstedt detta. 😉

Posted by TV4 on Tuesday, April 5, 2022

”Benjamin’s” sänds på tisdagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar!