Stenhårda motståndet från laget – efter Wrenklers utspel i Robinson: ”Borde få mer av maten”

Tv-programmet Robinson har sparkat igång en ny säsong.

Och det är i vanlig ordning fyllt av konflikter och drama.

Under onsdagens avsnitt möts deltagaren Paul Michael Wrenkler av hård kritik från lagmedlemmarna, när han menar att killarna borde få större del av maten.

Robinson är en riktig långkörare i svensk tv. Programmet hade premiär 1997 och har sedan dess sänts i totalt 20 säsonger.

De senaste åren är det TV4 som har tagit över stafettpinnen och gjort en nysatsning på formatet, med Anders Öfvergård som programledare.

Inte minst den nuvarande upplagan skiljer sig rejält från tidigare år. Detta då dokusåpan, på grund av coronavirusets framfart i världen, har spelats in i Norrbotten och Haparanda istället för på en tropisk öde ö som i vanliga fall.

Intresset för det annorlunda formatet har väckt stort intresse, med tittarsuccé i premiären. Men också en del kritik, efter uppmärksammade inslag.

robinson
Foto: Linus Nilsson/TV4

”Män bränner mer energi”

Under onsdagens avsnitt hettar det även till ordentligt mellan medlemmarna i lag Nord.

Detta då deltagaren Paul Michael Wrenkler uttalar sig om hur han tycker att maten borde ransoneras inom laget.

– Varje gång det är tävling så är det alltid vi killar som ska göra de här starka grejerna. Sen så bränner ju killar ofta 30 procent mer energi per dag än vad tjejer gör, säger Paul Michael Wrenkler i TV4.

Wrenkler menar därför att de som anstränger sig mer i tävlingarna och förbränner mer energi, borde få större del av maten än de andra.

– Om man ska dela lika kanske man ska ha lite mer fisk, man kanske måste väga in det lite, säger Paul Michael Wrenkler i programmet.

paul michael wrenkler, robinson
Foto: Skärmdump/TV4

Kritiken mot Wrenkler: ”Så onödigt”

Ett utspel som möts av stenhårt motstånd från lagkamraterna Johanna Thorén och Annki Nilsson. De menar istället att alla borde få lika mycket av maten och att Wrenkler ska sluta tjafsa.

– Det är så onödigt att lägga kommentarer som handlar om att män behöver mer mat än kvinnor. Lägg ner, alltså bara lägg av, säger Johanna Thorén i programmet och fortsätter:

– Jag håller ju absolut inte med om något som Wrenkler säger. Det har väl råkat bli så att kanske killarna har fått dra släden eller något annat, men hur har det kommit sig. Jo för att det är killarna som har bestämt att ”killarna är starkare” och ska göra den grejen. Det är ju därför. Hans babbel om att killarna drar ett större lass, det är bara struntprat.

Tycker du att Wrenkler har rätt eller fel? Lämna gärna en kommentar!