Carolas ärliga ord om David Lagercrantz – efter dramatiken i Stjärnorna på slottet

Sprängfullt av känslor – och en dramatiserande överraskning till de övriga deltagarna.
David Lagercrantz maxade sin dag i ”Stjärnorna på slottet”.
Nu berättar artisten Carola Häggkvist vad hon tyckte om upplägget i SVT.

På lördagen sändes det tredje avsnittet av årets ”Stjärnorna på slottet” – tv-programserien som blivit en verklig långkörare i SVT sedan starten 2006.

Tidigare i år har komikern Marika Carlsson och artisten Carola Häggkvist varit värdar under varsin dag. I lördags sändes avsnittet där den bästsäljande författaren David Lagercrantz fick lägga upp dagen.

Då blev det bland annat dramatik.

Foto: SVT

Lagercrantz, som är kanske mest känd för Zlatan Ibrahimovic-biografin ”Jag är Zlatan” och de uppföljande Millennium-böckerna efter Stieg Larssons bortgång, överraskade de övriga deltagarna i programmet med att genomföra en dramatisering.

LÄS MER: Köksmästaren Tareq Taylors framtidsbesked om ”Stjärnorna på slottet”

Stjärnornas dramatisering på slottet

Under överseende av Pelle Hanaeus från teaterhögskolan i Malmö fick stjärnorna utmana varandra i skådespeleriets ädla konst i en kortare skådespelarkurs. I sina unga år hade David Lagercrantz nämligen en dröm om att bli just skådespelare.

– Det är så svårt att ta sig in på teatern, så jag blev ju aldrig skådis, sade Lagercrantz i programmet.

I stället fick han leva ut den gamla drömmen i SVT-programmet, där stjärnorna genomförde två olika och bejublade sketcher.

Foto: SVT

Under lunchen och middagen blev det också dramatik – men på ett helt annat sätt. Författaren berättade för de andra stjärnorna om djupa dalar med perioder av självförakt, missbruk och depressioner. Om känslan av att leva i skuggan av sin avlidne pappa Olof Lagercrantz. Men även om höga toppar med enorma boksuccéer.

Carolas ärliga ord efter David Lagercrantz dag i SVT

Efter programmet spelats in och Lagercrantz berättat sin historia för stjärnorna, öppnar nu artisten Carola Häggkvist upp om de starka känslorna.

– Jag blev såklart berörd av Davids berättelse. Allt är inte guld som glimmar.., skriver Carola på Instagram.

Den trefaldiga Melodifestivalvinnaren fortsätter:

– Det är mycket djup och smärta i David Lagercrantz livsberättelse där både pojken och dandyn möts i en smått förvirrande virvlande överklassdans. Med stor värme och inlevelse får vi ta del av hans spännande liv! Tack kära David.

På lördag är det åter dags för ”Stjärnorna på slottet” – då är det dags för skådespelaren Grynet Molvigs dag.

Vad tycker du om årets ”Stjärnorna på slottet”? Skriv gärna en kommentar.