Foto: SVT

Grynet Molvigs hemliga drag för Per Andersson – som tittarna missade i Stjärnorna på slottet: ”Glömmer aldrig”

Plötsligt slog drömmen in för Per Andersson.
Nu avslöjar komikern Grynet Molvigs show som tv-tittarna missade i Stjärnorna på slottet.
– Glömmer aldrig, skriver han på Instagram.

På lördagen är det dags för säsongsavslutning i SVT:s långkörare ”Stjärnorna på slottet”. Då är det komikern och skådespelaren Per Anderssons avsnitt som visas på bästa sändningstid, klockan 20 i SVT1.

Förutom Andersson ingår även Carola Häggkvist, författaren David Lagercrantz, komikern Marika Carlsson och skådespelaren Grynet Molvig i årets uppställning stjärnor.

Per Anderssons nervositet i Stjärnorna på slottet

Och Per Andersson var tydlig med vad de andra medverkande kunde förvänta sig inför inspelningsdagen.

– Man känner sig otroligt pyttig naturligtvis. Det är otroliga levnadsöden. Jag är från Mölndal och har inget att komma med! Vi kör bara! Öppna spjäll! Jag kanske ljuger. Jag börjar ljuga, säger Andersson skämtsamt i SVT-programmet.

– Om jag är nervös? Nej! Jo, jag är skitnervös, sade Andersson.

Foto: SVT

I samband med att Molvigs avsnitt sändes förra veckan passade Per Andersson på att hylla den norska skådespelaren, som arbetat med såväl Hasse Alfredson och Tage Danielsson som Monica Zetterlund under sin långa och framgångsrika karriär. Per Andersson beskriver i ett inlägg i sociala medier Molvig som en ”drottning”.

Han förklarar också att han var nervös inför mötet med Molvig.

– Okej, rakt ut. Var såååå jevla nervös för att träffa Grynet. Har sett henne i så många coola grejer och hon är så förbannat bra, skriver Per Andersson på Instagram.

Komikern från Mölndal blev alldeles tagen av Molvigs stjärnglans, men också av hennes personlighet.

– Men det var ingen pardon från hennes sida, hon gick på knock! Jag blev hänförd av den totala charmen, räven bakom örat, det pliriga. Och igen, vilka storys! Världsberömd i Norge som 15-åring!

Per Andersson i SVT:s Stjärnorna på slottet. Foto: Janne Danielsson/SVT

Grynet Molvigs härliga drag för Per Andersson

Samtidigt avslöjar den sprallige skådisen från Västsverige att tv-tittarna gick miste om en riktig höjdare. Bakom kulisserna bjöds Andersson på skönsång, när Molvig sjöng Povel Ramel.

– Mitt största minne var dock när kamerorna var avstängda och du sjöng den där Povel låten han gjort till dig till mig. Glömmer aldrig, skriver Per Andersson på Instagram.

På lördagen sänds säsongens sista avsnitt av ”Stjärnorna på slottet” och då är det just Per Anderssons dag.

Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar!