Starka kritiken mot Ola Rapace – efter stjärnans attack i tv: ”Kanske gick över gränsen”

Mitt under inspelningarna börjar plötsligt skådespelaren Ola Rapace att ”slåss” med en ljudtekniker.

Resten av gästerna i ”Stjärnorna på slottet” blir stumma efter hans oväntade drag, och nu får både SVT och skådespelaren stark kritik.

”Har ni helt missat vittnesmålen om hur inspelningar och repetitioner har varit fulla av just den här typen av utbrott?”, skriver författaren Katarina Wennstam på Instagram.

”Här går alla på Ola Rapace fejkade slagsmål!”, så skriver SVT efter att kanalen delat med sig av ett smygklipp från ”Stjärnorna på slottet”.

Hollywoodstjärnan Ola Rapace som har medverkat i en rad internationella storfilmer, överraskade totalt de andra gästerna med ett fejkat slagsmål med en ljudtekniker.

I klippet syns hur gästerna förstummas över Olas plötsliga vändning.

Sedan presenterar han hur han tillsammans med de övriga ska lära sig att slåss.

– De var helt oförberedda. Tyvärr. Jag ville skoja med dem lite, men jag vet inte, jag kanske gick över gränsen lite där. Det kändes som att alla kanske inte tyckte att det var så kul, säger Ola Rapace till Aftonbladet.

Ola Rapace
Foto: SVT

Starka kritiken efter Rapace drag

Nu får skådespelarens drag i programmet stark kritik av bland annat författaren och tidigare SVT-profilen Katarina Wennstam.

”Det här SVT är ett riktigt lågvattenmärke. Att tro att det är ”humor” när en man med känt våldskapital låtsas starta ett slagsmål med en ljudtekniker”, skriver hon på Instagram.

Stjärnorna på slottet
Foto: SVT

Hon skriver vidare att hon inte tycker SVT genom att publicera klippet, tar metoo-rörelsen på allvar.

”Tror ni att #metoo var på skämt? Har ni helt missat vittnesmålen om hur inspelningar och repetitioner har varit fulla av just den här typen av utbrott? Är det roligt att driva med det – trots att många kvinnor (och män för den delen, ofta i osynliga bakom-jobb) fortfarande bearbetar hur chefer och bolag tystade ner och accepterade hur manliga skådespelare betedde sig? Förstår ni ens att ni blottlägger hur ni själva är en del av problemet?”.

Petter Bragée, programchef på SVT, skriver i en kommentar till Aftonbladet att det fejkade slagmålet främst var en introduktion till den aktivitet som Ola hade valt.

”En aktivitet som var relevant för berättelsen om Olas liv och karriär. Att introduktionen innehöll en överraskning för övriga deltagare var en tydlig del av historien om Olas rykte som hetlevrad. Ingen av de andra medverkande tog illa upp av momentet eller hade i efterhand något mot att deras reaktioner var med i programmet”, skriver han.

Ola Rapace svarar även på kritiken till tidningen.

”Vet inte vem Katarina Wennstam är tyvärr. Så svårt att kommentera. Är hon nån insta-kändis?”.

Vad tyckte ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.