Hon tar över efter Markus Aujalay – TV4:s besked om stora förändringen innan ”Sveriges mästerkock”

Markus Aujalay lämnar både ”Sveriges mästerkock” och ”Efter stängning”.
Nu står det klart vem som tar över det senare efter den omtyckta profilen.

Under de första fyra säsongerna utgjordes juryn i ”Sveriges mästerkock” av tre manliga stjärnkockar.

Sedan år 2015 har principen två män och en kvinna gällt i matlagningsprogrammet som brukar kallas Sveriges största amatörkockstävling.

När 2023 års upplaga på onsdagen drar i gång fortsätter TV4-programmet i samma spår, men man gör det för första gången utan Markus Aujalay. Den omtyckta stjärnkocken avslöjade själv i höstas att han gjort sitt i mattävlingen och lämnar nu produktionen.

– Dags att tacka för mig. En lång och fantastisk tid men många underbara medarbetare och deltagare. Blev några timmar ändå…, skrev han då och delade med sig av en bild på honom själv med tidigare kollegan Leif Mannerström.

– 12 säsonger av Sveriges Mästerkock 3 säsonger av Sveriges Yngsta Mästerkock 1 säsong av Decenniets Mästerkock 2 säsonger av Sveriges Mästerkock VIP 6 säsonger av Efter Stängning, skrev Markus.

Artikeln fortsätter under bilden.

Senare under hösten meddelade TV4 vem som skulle bli Aujalays ersättare i juryn, som sedan tidigare också består av Tom Sjöstedt och Mischa Billing.

Trion görs 2023 komplett när Tommy Myllymäki tar klivet in i juryn i ”Sveriges mästerkock”.

LÄS MER: Mästerkock-Adams nya glädjebesked – har fått toppjobb hos Markus Aujalay: ”Jag är lite nervös”

Nöjeslivet har sökt jurymedlemmarna för en kommentar inför årets säsong. Ingen av dem ville ställa upp på en intervju, men i ett videoklipp i TV4:s sociala medier uttalade sig Myllymäki om sitt intåg i juryn tidigare i höstas:

– Det känns jättejättebra, fantastiskt kul att äntligen få berätta nyheten och jag är supertaggad på att få hitta nästa mästerkock, sade han då.

Artikeln fortsätter under bilden.

Så här ser de ut, jurymedlemmarna i Sveriges mästerkock 2023: Tommy Myllymäki, Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Foto: TV4/Magnus Ragnvid
Så här ser de ut, jurymedlemmarna i Sveriges mästerkock 2023: Tommy Myllymäki, Mischa Billing och Tom Sjöstedt. Foto: TV4/Magnus Ragnvid

Tea Malmegård tar över efter Markus Aujalay i Efter stängning

Samtidigt som Markus Aujalay fanns med i juryn i ”Sveriges mästerkock”, hade han också hand om ett annat matlagningsprogram i TV4, nämligen ”Sveriges Mästerkock – Efter stängning”.

När han meddelade att han lämnade TV4, var det länge oklart vem som skulle ta över programmet som sändes i Sjuan och på TV4 Play.

Nu står det klart vem som blir programledare för ”Efter stängning” i vår – och stafettpinnen kommer inte att hamna hos någon av jurymedlemmarna i ”Sveriges mästerkock”.

I stället tar produktionen in en ny stjärnkock för uppdraget.

Det handlar om Tea Malmegård – kocken och konditorn som bland annat tidigare setts i ”Kockarnas kamp” och i ”Nyhetsmorgon” där hon då och då bjuder tittarna på inspiration.

Nu blir hon alltså programledare för ”Efter stängning”, programmet som vanligtvis brukar sändas i anslutning till ”Sveriges mästerkock”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tea Malmegård tar över "Sveriges mästerkock – Efter stängning" sedan Markus Aujalay slutat. Foto: TV4
Tea Malmegård tar över ”Sveriges mästerkock – Efter stängning” sedan Markus Aujalay slutat. Foto: TV4

Själv är Malmegård entusiastisk inför uppgiften där hon alltså efterträder Markus Aujalay.

– Det är ett fantastiskt gäng som ni kommer få träffa. Så mycket talang och passion och sen så klart grymt tuffa utmaningar. Ni vill inte missa det här ja lovar! skriver hon på Instagram.

”Sveriges mästerkock” sänds med start onsdag 11 januari klockan 20.00 i TV4. ”Sveriges Mästerkock – Efter stängning” med Tea Malmegård börjar 1 februari.

Vad är dina tankar om årets ”Sveriges mästerkock” och ”Efter stängning”? Kommer ni att sakna Markus Aujalay? Skriv gärna en kommentar!