Foto: TV4

Karl Fredrik om samtalen med Leif Mannerström – bakom kulisserna på ”Sveriges mästerkock VIP”

Blomsterkungen möter stjärnkrögaren.
Nu berättar Karl Fredrik Gustafsson om samtalen med Leif Mannerström bakom kulisserna på ”Sveriges mästerkock VIP”.
– Han har pondus, säger Karl Fredrik till Nöjeslivet.

”Sveriges mästerkock VIP” är programmet där åtta kändisar med stor passion för matlagning gör entré i det mytomspunna Mästerkocksköket.

På måndagen sänds det sjätte avsnittet för säsongen – och kvar i tävlingen är endast fyra deltagare: Yvonne Ryding, Elsa Billgren, Jesper Blomqvist och Karl Fredrik Gustafsson.

I måndagens avgörande får kändisdeltagarna tävla i lag om två. Uppdraget: laga tre eleganta tapasrätter – och får höra att utmaningen blir ännu svårare.

Det gäller nämligen för kändisarna att samarbeta noga, eftersom den ena i respektive lag inte får smaka på maten medan den andra tvingas arbeta med ögonbindel! Dessutom utmanas deltagarna i att skapa en ljuvlig rätt med falukorv.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

För trädgårdsmästaren Karl Fredrik Gustafsson, känd från egna TV4-programmet ”Karl Fredrik på Österlen”, var inspelningarna av matlagningsprogrammet en stor upplevelse.

– Det var en fantastisk upplevelse och bland det roligaste jag gjort, eftersom det var både utmanande och roligt. Att laga mat på tid är tufft, och är väl den största utmaningen man har i programmet. Men det var underbart kul dels att träffa proffsiga juryn, men också de andra deltagarna, säger Karl Fredrik Gustafsson till Nöjeslivet. 

Han tävlade i lag med tidigare fotbollsstjärnan Jesper Blomqvist och fick kämpa med utmaningen att laga mat med förbundna ögon och i stället använda smaklökarna. Samtidigt som Blomqvist kunde vägleda jobbet i köket, då hans ögon inte var förbundna.

Hur var det att laga mat utan att se?

– Det är spännande. Man kanske inte ska ta fram den stora kniven och bara hacka på. Men jag hackade och fixade även med förbundna ögon och då får man ha lite extra koll så det inte händer någon olycka.

Kände du dig trygg hela tiden?

– Jadå, jag är glad att jag hade Jesper vid min sida.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Det låter annars farligt att laga mat med förbundna ögon?

– Ja, men vad fan man måste våga lite i livet annars kommer man ingenstans!

I programmet bedöms deltagarna som vanligt av juryn, som består av Micha Billing, Markus Aujalay – och Leif Mannerström.

Den senare gör sin allra sista insats i Mästerkocksköket i och med inspelningarna av detta program. För Karl Fredrik var det en ära att laga mat åt proffstyckarna, förklarar han.

Hur var det när Leif Mannerström spände blicken i dig för första gången?

– Haha. Han har pondus, är väldigt duktig men är också lite rolig och… skräckinjagande ska jag väl inte säga… på samma gång. Man har respekt för honom. Jag såg också värme och ett pillemariskt leende där på slutet. Men klart de där ögonen borrar sig in i en på något sätt. Vi kom väldigt bra överens, säger Karl Fredrik och fortsätter:

– Hans fru har jobbat med blommor också på fester och tillställningar, så där har vi en gemensam nämnare.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Blomsterkungen berättar att Mannerström mellan tagningarna berättade om flera anekdoter från sin långa karriär. Bland annat om sina resor tillsammans med stjärnkocken Crister Svantesson, som i sin tur också synts i ”Karl Fredrik på Österlen”.

– Crister var med i ett av våra tv-program och lagade mat med personalen, vi hade det som en personalfest. Leif sa då att han ville komma och laga mat här och göra något roligt på Eklaholm. Så jag svarade att ni alltid är välkomna, även om jag kanske inte vågar laga mat, säger Karl Fredrik och skrattar.

LÄS MER: Mästerkock-Adams nya glädjebesked – har fått toppjobb hos Markus Aujalay: ”Jag är lite nervös”

Vad betyder det att få beröm från en person som Leif Mannerström?

– Det är klart att det betyder mycket, men även från Micha och Markus också. Men det är klart att Leif känns som guru i branschen och man vet inte hur många fler tv-program han kommer göra. Att hinna få lära känna och träffa honom och dessutom få beröm… När någon är känd för att vara ärlig, och kan vara lite extra hård och både kan ge ris och ros, då känns det extra bra, säger Karl Fredrik som själv ser fram emot Österlen lyser – ett årligen återkommande arrangemang runt allhelgonahelgen.

– Då ska vi göra Sveriges största pumpatorn! Det består av 700 pumpor som besökarna kan hjälpa till att karva på Eklaholm.

”Sveriges mästerkock VIP” sänds på måndagar klockan 20.00 i TV4.

Foto: TV4

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!