Karl Fredriks besked om Let’s dance – efter kampen mot Jesper Blomqvist i ”Sveriges mästerkock VIP”

Först finaldrama i ”Sveriges mästerkock VIP” – sen Let’s dance?
Karl Fredrik Gustafsson öppnar nu för att tävla i TV4:s dansunderhållning.

På måndagskvällen sänds finalen i kändisversionen av ”Sveriges mästerkock” i TV4.

Trädgårdsmästaren Karl Fredrik Gustafsson, känd från egna programserien ”Karl Fredrik på Österlen” ställs mot tidigare fotbollsstjärnan och landslagshjälten Jesper Blomqvist.

Precis som vanligt kommer duon att bedömas av juryn som består av Leif Mannerström, Markus Aujalay och Micha Billing. För de två förstnämnda är det sista insatserna i mästerkocksköket.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Mannerström har sedan tidigare aviserat sin pensionering från programserien, och Aujalay lämnade besked om att han tänker lämna sin stol i ”Sveriges mästerkock” tidigare i höstas.

LÄS MER: Markus Aujalay lämnar Sveriges Mästerkock – tittarfavoriten tar avsked: ”Dags att tacka för mig”

Det står också klart att TV4 kommer ersätta Aujalay med stjärnkocken Tommy Myllymäki.

Finaldrama i ”Sveriges mästerkock VIP”

I kändisversionen ”Sveriges mästerkock VIP” har åtta profiler tävlat om äran och på måndagskvällen sänds alltså finalavsnittet.

TV4 utlovar på förhand en ”gastkramande final”. Uppdraget för Karl Fredrik Gustafsson och Jesper Blomqvist blir att skapa en personlig trerättersmeny av högsta klass.

Artikeln fortsätter under bilden.

Karl Fredrik i Mästerkocksköket. Foto: TV4

I en intervju med Nöjeslivet berättar Karl Fredrik att stämningen bakom kulisserna på inspelningarna var mycket god. Dessutom har han träffat flera av deltagarna efteråt.

– Jag har haft lite kontakt med Yvonne Ryding. Erica Johansson, jag och Petter (Karl Fredriks fästman Kjellén, reds anm.) var ute tog ett glas på bokmässan i Göteborg. Och Gudrun Schyman bor på Österlen, så vi har sagt att vi ska laga mat ihop på Eklaholm. Hon och hennes man ska komma hem till oss på middag i höst, säger Karl Fredrik till Nöjeslivet.

Karl Fredriks besked om Let’s dance – efter Jesper Blomqvists succé

I finalen av ”Sveriges mästerkock VIP” ställs Karl Fredrik alltså mot fotbollsstjärnan Jesper Blomqvist – som vann Let’s dance tillsammans med proffsdansaren Malin Watson 2017.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 2017-05-12 Anja Pärson med sin danspartner Calle Sterner och Jesper Blomqvist med Malin Watson under 2017 års final i TV4:s Let's Dance. Foto: Maja Suslin / TT
STOCKHOLM 2017-05-12 Anja Pärson med sin danspartner Calle Sterner och Jesper Blomqvist med Malin Watson under 2017 års final i TV4:s Let’s Dance. Foto: Maja Suslin / TT

Och Karl Fredrik bekräftar nu att det pratats en hel del om just Let’s dance bakom kulisserna på inspelningarna av mattävlingen.

– Ja, lite grann. Flera av deltagarna i ”Mästerkocken VIP” har varit med där, och de berättade en del om hur roligt det var, säger Karl Fredrik.

Fick du några tips från Jesper om just Let’s dance?

– Inte några direkta tips, men jag vet ju att Jesper är vass. Han vann väl också ”Hela Sverige bakar”, och Let’s dance.

Själv brukar Karl Fredrik följa Let’s dance – och berättar att deltagarna i ”Sveriges mästerkock VIP” spekulerade i att han kanske får frågan om att själv tävla i TV4-dansen i framtiden.

– Det var kanske så att det var någon som sa att, ”du kommer väl få förfrågan också”. Det vet man inte, och det ska man vara ödmjuk inför. Det är ingenting jag fått än i alla fall. Vi får se vad framtiden har att utvisa helt enkelt.

Men på frågan om han skulle vara intresserad av att tävla i Let’s dance blir svaret givet.

– Ja, det är väl jätteroligt, det är bara att gå in för det i så fall.

Tills den dansdrömmen eventuellt blir till verklighet får tittarna hålla till godo med att se Karl Fredrik i egna programserien ”Karl Fredrik på Österlen”.

Visst skulle det vara kul att se Karl Fredrik i Let’s dance? Vilka kändisar vill du se tävla i dansprogrammet i framtiden? Skriv gärna en kommentar!