Foto: TV4

Mästerkock-profilens ärliga ord efter tårarna – när tv-kamerorna slocknat

Efter tårarna i ”Sveriges mästerkock” – nu ger Zacharias Lindqvist Hansson besked om framtiden.
Samtidigt öppnar han upp om dramat i TV4-programmet efter sändningen.
– Min matlagning var på en otroligt låg nivå och det var helt rätt att jag fick lämna Sveriges mästerkock, skriver han på Instagram.

Kenta Gustafsson: Från misären på Plattan till skandalen i schlagerfestivalen. Hur gick det till? Vad var det som skapade rabalder? När började intresset för musiken, och hur kom den odödliga Hammarby-låten till? Lyssna på Nöjeslivets podcast här, och glöm inte att prenumerera så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Det börjar dra ihop sig i ”Sveriges mästerkock” – TV4:s amatörkocktävling där vinnaren också får chansen att ge ut en egen kokbok.

Dramatiken tätnar och i onsdagens avsnitt var det dags för kvartsfinal när topp fyra ställdes mot varandra i en spännande matlagningsduell. Det hela fick en rivstart när deltagarna Nazuk Turdieva, Zacharias Lindqvist Hansson, Fanny Werngren och Stefanie Forsberg skulle genomföra ett vilt-memory.

Där gällde det att identifiera olika typer av viltkött. Därefter fortsatte mattävlingen med att deltagarna utmanades i att laga en innovativ rätt med alger.

LÄS MER: Johan Jureskogs svåra smärtor i Let’s dance – skadan i kulisserna: ”Trodde allting var över”

Till slut blev det Zacharias som fick lämna Mästerkocksköket, och det blev oerhört känslosamt i studion när profilen tvingades ut ur tävlingen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Tårarna i Sveriges mästerkock

När juryn, som består av Tommy Myllymäki, Tom Sjöstedt och Micha Billing avslöjade vem av de fyra som fått åka hem, tog den senare till orda.

Hon var märkbart rörd när hon riktade sig direkt till Zacharias.

– Jag pratar verkligen för hela juryn, och jag hoppas du känner hjur mycket vi tycker om dig. Vi är helt säkra på att du kommer fortsätta att jobba med mat. Tusen tack för att vi fått ha med dig i köket, det har varit en ren ynnest, sade Micha i programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Zacharias log. Han var märkbart berörd av stunden, och passade framför allt på att tacka sina medtävlande. Efter dramatiken visade han upp stor sportsmannaanda när han tog till orda.

– Tack, jag blir lite rörd. Om det är någon tävling man ska få åka hem i är det när man har så här otroligt duktiga matlagare bredvid sig. Även om det är hemskt tråkigt att få lämna finns det inga jag hellre skulle vilja se stå i en semifinal som det här gänget. Jag gör det ändå med gott mod och har gett vad jag kunnat i den här tävlingen, säger han i programmet.

LÄS MER: Kristin Kaspersens ärliga ord om sonen Filip Lamprechts insats i tv – efter bakslaget hos Mat-Tina

Han vädrade också sin besvikelse – över sin egen insats.

– Det är klart jag är besviken över det jag levererade i kväll. Jag tycker att jag bevisat att jag har så mycket mer att ge än det jag gjorde i dag, men det går inte varje dag, så är det, säger han.

Det blev ett tårfyllt farväl av tävlingen för profilen.

– Den här resan har betytt otroligt mycket. Jag har fått visa att jag kan laga mat och göra något jag älskar. Jag hoppas innerligt att jag nu får möjligheten att jobba med mat i framtiden på heltid, det är min dröm, säger han.

LÄS MER: Kritiken mot Let’s dance – efter beteendet mitt i sändning

Zacharias ärliga ord efter programmet – ger besked om framtiden

Efter att programmet sänts öppnar Zacharias nu upp mer om vad som egentligen hände i ”Mästerkocks”-köket.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

På Instagram skriver Zacharias om sina upplevelser inifrån kvartsfinalen.

– Idag gick allt fel, det var en sådan där dag då man bara vill dra täcket över huvudet och somna om. Min matlagning var på en otroligt låg nivå och det var helt rätt att jag fick lämna Sveriges mästerkock, skriver han.

Han riktar sig också direkt till sina konkurrenter.

– Jag är så stolt över Nazuk, Fanny och Stefanie som så extremt välförtjänt får stå i semifinal nästa vecka. Jag hade inte kunnat önska mig bättre människor att bli utslagen av än er, skriver han.

LÄS MER: Nya bilderna på Kristofer Hivju får tittarna att jubla – visar upp stora förvandlingen

Zacharias ger samtidigt också ett besked om framtiden.

– Att jag brinner för mat har varit självklart för mig länge. Och att få kliva in i Mästerkocksköket har varit en ära. Det har inte alltid varit lätt under tävlingarna men jag tar med mig så mycket fina minnen från detta äventyr. Framförallt så är det vännerna som kommer finnas med mig som längst. Jag hade aldrig kunnat göra detta utan alla i top 12 och flera av dem kommer jag ha som vänner för livet. Nu är planen att använda mina nya kunskaper och erfarenheter till att laga så mycket mat som möjligt och göra massor av människor glada med hjälp av mina kunskaper i köket. Låt oss se vad framtiden har att erbjuda! Vi ses betydligt mer framöver.

Stort lycka till med din matlagning även i framtiden, Zacharias!

Vem hoppas du ska vinna årets upplaga av ”Sveriges mästerkock”? Skriv gärna en kommentar!