Foto: TV4

”Mästerkock”-vinnaren Adam Thulins känslosamma insikt med Markus Aujalay – utanför rampljuset

Adam Thulin blev 2022 års vinnare av ”Sveriges mästerkock”.
Segern förändrade 22-åringens liv – och nu delar han med sig av en stark, personlig insikt.
– 2022 var ett galet år på många sätt, skriver han.

Adam Thulin bjöd tv-tittarna på matinspiration i vecka efter vecka i våras. Det var då som han övertygade den svårflirtade juryn i ”Sveriges mästerkock” – och till slut tog hem segern i den prestigefyllda amatörkockstävlingen i TV4. 22-åringen kunde titulera sig Sveriges mästerkock efter en spännande final mot Jimmy Guo som kom på andra plats i tävlingen.

Adam var nöjd efteråt.

 Jag var så otroligt glad. Det bästa med allt var att mina föräldrar och familj var där. Jag var mest glad över att kunna ge vinsten till dem. Samtidigt fick jag bevisat för mig själv att jag kan verkligen detta, sade Adam Thulin då, till Nöjeslivet.

I och med segern i mattävlingen belönades han bland annat med sin första egna kokbok på Bonnier fakta, med titeln ”Ett bord, flera smaker”. Han har under sin medverkan i TV4-programmet berättat öppet och ärligt om vilken stor resa han gått igenom på ett personligt plan under inspelningarna.

Artikeln fortsätter under bilden.

Adam Thulin
Foto: TV4

 Jag började säga till mig själv att jag faktiskt är bra. Trots allt handlar ju självkänsla och självförtroende om vad man säger till sig själv. Så jag skulle säga att ”Mästerkocken” verkligen har varit en inre resa. Det har lett till två skilda Adam, den jag var då och den jag är i dag, säger han till Nöjeslivet.

LÄS MER: Mästerkock-Adam bryter tystnaden om missbruket – starka orden: ”Matlagning har räddat mitt liv”

Numer kan tittarna då och då se Adam bjuda på matinspiration i olika inslag i exempelvis Nyhetsmorgon.

Samtidigt har han också kunnat fira framgångar även utanför tv-kamerornas rampljus.

Efter vinsten i ”Sveriges mästerkock” har Thulin nämligen börjat arbeta tillsammans med stjärnkocken tillika jurymedlemmen Markus Aujalay på dennes egen restaurang i Stockholm.

I ett inlägg på Instagram delar nu Adam med sig om en stark, personlig insikt – efter det gångna året.

– För 3 år sedan sparade jag ihop pengar för att kunna äta på Tegelbacken och besökte restaurangen när jag hade permission en helg. 3 år senare jobbar jag där, skriver Adam och fortsätter:

– 2022 var ett galet år på många sätt. Vann Mästerkocken, träffade otroliga människor, skrev en bok, börjad skriva en till bok, lagade massor av mat och utvecklades som kock. Galet!!! Tacksam för allt!

Artikeln fortsätter under bilden.

Markus Aujalay
Foto: TV4

Flera av Adams medtävlande i 2022 års upplaga av ”Sveriges mästerkock” hyllar nu hans utveckling sedan tiden i programmet.

– Du är en fantastisk människa Adam! Så glad att jag har fått träffa dig och vara med på en del av din resa, skriver Anja Allvin i en kommentar till Adams inlägg.

Även Helena Ekman, som också gick långt i ”Sveriges mästerkock”, passar på att gratulera Adam.

– Stort grattis. Grymt jobbat och sååå kul att vara med på din resa, skriver Helena i en kommentar till Adams inlägg.

Vi kan bara instämma i detta, stort lycka till under 2023 Adam! Vi ser fram emot att få ta del av mer matinspiration från dig.