Nya glädjebeskedet för ”Sveriges mästerkock”-vinnaren Adam Thulin – bekräftar stora lyckan

Adam Thulin vann ”Sveriges mästerkock” i TV4.
Nu kan 22-åringen prisas igen.
– Jätteglad, skriver han.

Adam Thulin bjöd svenska folket på matinspiration i vecka efter vecka på bästa sändningstid i våras. Dessutom övertygade han den svårflirtade juryn i ”Sveriges mästerkock” gång på gång.

22-åringen tog till slut också hem segern i den prestigefyllda amatörkockstävlingen i TV4, efter en rafflande finalkamp mot Jimmy Guo som slutade tvåa.

Efteråt var Adam av förklarliga skäl nöjd.

 Jag var så otroligt glad. Det bästa med allt var att mina föräldrar och familj var där. Jag var mest glad över att kunna ge vinsten till dem. Samtidigt fick jag bevisat för mig själv att jag kan verkligen detta, sade Adam Thulin då, till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Adam Thulin
Foto: TV4

Efter vinsten i TV4-programmet belönades han bland annat genom att han fick ge ut sin första egna kokbok på Bonnier fakta, med titeln ”Ett bord, flera smaker”. Han har under sin medverkan i TV4-programmet berättat öppet och ärligt om vilken stor resa han gått igenom på ett personligt plan under inspelningarna.

LÄS MER: Mästerkock-Adam bryter tystnaden om missbruket – starka orden: ”Matlagning har räddat mitt liv”

 Jag började säga till mig själv att jag faktiskt är bra. Trots allt handlar ju självkänsla och självförtroende om vad man säger till sig själv. Så jag skulle säga att ”Mästerkocken” verkligen har varit en inre resa. Det har lett till två skilda Adam, den jag var då och den jag är i dag, säger han till Nöjeslivet.

Thulin har sedan vinsten i ”Sveriges mästerkock” börjat jobba tillsammans med stjärnkocken Markus Aujalay på jurymedlemmens egen restaurang.

– Jag är lite nervös men det kommer gå bra, sade Adam Thulin i TV4:s Nyhetsmorgon inför det nya uppdraget.

Nu kommer nya, glädjande nyheter runt Adam.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Nya glädjebeskedet för Adam Thulin: ”Jätteglad”

Hans kokbok har nämligen blivit nominerad till ett bokpris.

– Den här grabben (jag) är nominerad i Adlibrispriset (årets kokbok). Rösta här så blir jag jätteglad! skriver han i ett inlägg på Instagram story.

Nomineringarna till Adlibrispriset, som delas ut i nio olika kategorier, har valts ut av en jury av bokexperter. Själva vinnarna utses sedan av läsarna som kan rösta på sina favoriter.

Omröstningen pågår till och med 8 december, och vinnarna presenteras i slutet på januari nästa år.

I kategorin årets kokbok ställs ”Mästerkocks”-Adam mot författarkollegorna Emma Hamberg (”Au pif! Franska recept och berättelser), Vivi Wallin (”En mammas överlevnadskokbok”), Catarina König (”Helg med guldkant”), Jenny Warsén (”Mera middagstips!”), Jennie Walldén (”Nudlar”), Zeina Mourtada (”Zeinas bröd: piroger, pajer, pizzor…”), Stefan Ekengren (”Potatis”), Fredrik Nylén (”Småkakor: Från hallongrottor till jitterbuggare…”) samt ”Mästerkocks”-tvåan Jimmy Guos ”Mitt kinesiska skafferi: En guide”.

Förra årets pris i samma kategori togs hem av julvärden Tareq Taylor för boken ”Matresa”.

LÄS MER: Mästerkock-Adams nya glädjebesked – har fått toppjobb hos Markus Aujalay: ”Jag är lite nervös”

Adam Thulin
Foto: TV4

Stort grattis till nomineringen, Adam!