Nya jättebeskedet om ”Mästerkock”-Adams framtid – efter Anna Brolins spännande fråga

Han vann juryns och tv-tittarnas hjärtan i ”Sveriges mästerkock”.
Adam Thulin, 21, blev årets vinnare i TV4:s amatörkocktävling.
Nu kan han fortsätta karriären – hos juryprofilen Markus Aujalay.

Förra veckan tog han hem segern i den stora finalen av ”Sveriges mästerkock”. 21-årige Adam Thulin som genom hela resan imponerat stort på juryn i TV4-programmet ställdes mot Jimmy Guo som han också blev vän med under inspelningarna.

Adam Thulin
Segerkram med vännen Jimmy Guo. Foto: TV4

Efteråt berättade Adam om hur mycket amatörkocktävlingen betytt för honom.

 Jag kom in i programmet med låg självkänsla och jag tyckte själv att jag var dålig. Jag var osäker som fan. Men under veckornas gång sa juryn till mig flera gånger att jag ska ha bättre självförtroende, och jag började jobba på det, säger Adam Thulin till Nöjeslivet och fortsätter:

 Jag började säga till mig själv att jag faktiskt är bra. Trots allt handlar ju självkänsla och självförtroende om vad man säger till sig själv. Så jag skulle säga att ”Mästerkocken” verkligen har varit en inre resa. Det har lett till två skilda Adam, den jag var då och den jag är i dag.

I ett uppmärksammat och modigt inlägg på Instagram dagen efter finalen öppnade Thulin upp om att han kämpat med missbruk i sitt förflutna.

– Jag vågade ta hjälp men det gör inte alla, därför vill jag göra allt i min makt att hjälpa någon som kanske lider idag. I min kokbok ”Ett bord, flera smaker” berättar jag om mitt missbruk, men framförallt hur matlagningen hjälpt mig ur det. Hur man kan vända det negativa till det positiva. Matlagning har räddat mitt liv och det är jag evigt tacksam för, skrev han då.

Efter finalen har han dessutom fått ge ut sin helt egen kokbok, ”Ett bord, flera smaker”.

Samtidigt har tv-tittarna svävat i ovisshet om var de i framtiden kan komma att få smaka av Mästerkockens rätter.

Nu verkar det som om ett samarbete utanför tv-programmet kan bli aktuellt – mellan Adam och juryprofilen tillika stjärnkrögaren Markus Aujalay.

Han har hela tiden varit positiv till Adams insatser i köket.

– Han kan bli lite bättre än vad jag är, säger Markus Aujalay i TV4:s ”Efter fem”.

Det omdömet får Adam att skratta till i intervjustolen.

Foto: TV4

Samtidigt undrar den frågvisa skjutjärnsreportern Anna Brolin i sändningen om det inte är huggsexa om Thulin bland krogarna just nu.

Då avslöjar Aujalay att de förmodligen kommer inleda ett samarbete.

– Jo, det är klart. Jag och Adam har väl pratat om att han ska komma till Tegelbacken och jobba. Så det är upp till honom om han vill det eller inte, säger Aujalay i Efter fem.

Han poängterar också att det krävs mer än att ”bara” laga god mat för att göra en karriär inom restaurangbranschen.

– Det handlar om att jobba i team med andra människor, det handlar om väldigt mycket logistik. Det är ett annat yrke som man måste lära sig. Att laga god mat är en sak, att passa in och jobba på restaurang är någonting annat. Men han har alla förutsättningar att gå hur långt som helst, säger Markus och fortsätter:

– Jag är mer än gärna behjälplig att hjälpa honom på den resan.

Adam Thulin bekräftar att han för samtal med Aujalay.

Foto: TV4

– Jag vill verkligen komma och provjobba och känna på hur det känns. Verkligen, säger Adam i TV4-programmet och avslöjar att det var han som tog den första kontakten med stjärnkrögaren.

– Otroligt fina ord att få ta till sig, säger Anna Brolin till Adam.

LÄS MER: Efter intima inviterna från tittarna – ”Mästerkock”-Adams nya kärleksbesked: ”Jag är just nu…”

Vi önskar dig stort lycka till med din fortsatta karriär inom matens magiska värld, Adam!

Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!