Tårarna som tittarna inte får se i Sveriges mästerkock – tuffa dramatiken som döljs av TV4

Den 13:e säsongen av ”Sveriges mästerkock” är nu i full gång på TV4.

Men att tävla om priset som Årets mästerkock är inte bara en dans på rosor – något som inte alltid visas i rutan.

Det avslöjar deltagaren Fredrik Britz för sajten Hänt.

Nyligen hade ”Sveriges mästerkock” säsongspremiär i TV4. Det innebar också debut för den nya jurymedlemmen, stjärnkocken Tommy Myllymäki.

Han ingår nu i juryn tillsammans med Mischa Billing och Tom Sjöstedt, efter att Markus Aujalay valde att lämna programmet efter 12 års tid.

Nu är den 13:e säsongen i full gång – och tolv amatörkockar ska nu tävla om det hedersvärda priset som årets mästerkock.

Foto: TV4

LÄS MER: Hon tar över efter Markus Aujalay – TV4:s besked om stora förändringen innan ”Sveriges mästerkock”

Bytte karriär – rätten gjorde succé

En känslosam stund i det första avsnittet var när 52-åriga Camilla klev in och berättade att hon för några år sedan beslöt sig för att sadla om – sade upp sig från sitt fasta jobb och utbildade sig till sommelier.

– Jag blev allvarligt sjuk för fem år sen och då ändrade jag mitt liv och bestämde mig för att nu ska jag säga ja till alla möjliga roliga saker. Därför står jag här, sade Camilla i programmet efter att dottern föreslog att hon skulle söka till TV4-programmet.

Och hennes rätt – en fisk- och räksoppa – föll helt klart juryn i smaken. Tommy Myllymäki berömde henne dessutom med att det var ”hemmagott” – en rätt som väcker minnen hos honom.

– Det här går rakt in i hjärtat. Det är nästan så jag blir lite tårögd själv. Jag tyckte det var helt underbart att träffa dig.

Fredrik Britz. Foto: TV4

LÄS MER: Tommy Myllymäki bryter tystnaden – efter tårarna i Sveriges mästerkock: ”Rakt in i hjärtat”

Det här får tittarna inte se i ”Sveriges mästerkock”

Denna vecka är det dags för slutkvalet i Gävle. I slutkvalet gäller det att charma juryn ordentligt för att kunna knipa en av tävlingsplatserna i Stockholm.

Men att tävla om matlagningskunskaper kan också vara tufft. Det berättar deltagaren 32-åriga Fredrik Britz för Hänt.

– Det är väl att det som inte syns är alla känslor som uppstår när man är med i en sådan här grej. Hur många bryter ihop, mycket på grund av all stress och all påverkan och de höga kraven man har på sig själv, berättar Fredrik för sajten.

Han förklarar vidare att ”Mästerkock”-deltagarna blir varandra väldigt nära bakom kulisserna för att handskas med alla känslostormar.

– Man förmedlar väl en del av känslorna genom tv-rutan men det är extremt mycket känslor bakom kulisserna som inte syns. Där vi deltagare blir som en familj under processen och man stöttar varandra och sådär.