Foto: TV4

Tommy Myllymäki bryter tystnaden – efter tårarna i Sveriges mästerkock: ”Rakt in i hjärtat”

Tårfyllt direkt i debuten av ”Sveriges mästerkock”.
Tommy Myllymäki fick en känslosam start som ny jurymedlem.
Nu bryter han tystnaden utanför programmet.

På onsdagen var det säsongspremiär för ”Sveriges mästerkock” i TV4. Det innebar också debut för den nye jurymedlemmen, stjärnkocken Tommy Myllymäki.

Han tar plats vid sidan av Mischa Billing och Tom Sjöstedt, efter att Markus Aujalay valt att lämna programmet efter tolv år.

I premiären bjöds det på både toppar och dalar.

Som mest känslosamt blev det kanske när 52-åriga Camilla klev in i mattävlingen. Hon berättade att hon för några år sedan kom till insikt med att vilja sadla. Hon sade upp sig från sitt jobb och utbildade sig till sommelier och vinlärare.

– Jag blev allvarligt sjuk för fem år sen och då ändrade jag mitt liv och bestämde mig för att nu ska jag säga ja till alla möjliga roliga saker. Därför står jag här, sade Camilla i programmet efter att dottern föreslog att hon skulle söka till TV4-programmet.

Foto: TV4

Sen presenterade hon sin rätt för juryn: en solgul fisk- och räksoppa, toppad med lingon, och med nybakat tunnbröd till detta.

Juryn föll direkt.

Mischa Billing förklarade att rätten föll henne i smaken, innan Tommy Myllymäki tog till orda.

Starka känslorna i Sveriges mästerkock: ”Lite tårögd”

Den nye jurymedlemmen, som ersätter Markus Aujalay i årets säsong, blev känslosam när han skulle beskriva sin upplevelse av rätten.

– Jag tycker att den var väldigt god, och jag brukar ibland klassificera vissa grejer som godare när man äter på restaurang. Det här är ingen restaurangrätt utan någonting som jag brukar säga är ”hemmagott”. Och det finns någonting magiskt med det som aldrig en god maträtt på restaurang kanske aldrig kan komma över. Vi har alla våra minnen till såna rätter, säger Myllymäki.

Han fortsätter:

Foto: TV4

– Det här går mig rakt in i hjärtat. Det är nästan så jag blir lite tårögd själv. Jag tyckte det var helt underbart att träffa dig.

Efter beskedet om att hon tagit sig vidare kommer tårarna för Camilla.

– Jag kan inte sluta le! Det kommer inte gå över på länge det här, säger hon.

Myllymäki bryter tystnaden efter premiären i Sveriges mästerkock

Utanför tv-rutan berättade Tommy Myllymäki om sin upplevelse efter inspelningarna i ett inlägg på Instagram på onsdagen.

– Tack till alla i produktionen för härlig stämning, erat professionella arbete och en väldigt väldigt rolig tid. En fröjd att jobba med er! skriver Myllymäki.

Han passar också på att skicka med ett budskap till alla som tävlar:

– Till alla deltagare. Era drömmar, eran passion och energi samt erat underbara driv är det som gör programmet. Ni är fantastiska – sluta aldrig drömma!

”Sveriges mästerkock” sänds onsdagar och torsdagar klockan 20.00 i TV4.

Vad tycker du om årets upplaga av matprogrammet? Skriv gärna en kommentar.