SVT ber om ursäkt – efter stora misstaget i ”Morgonstudion”

Allt blev svart.

Nu ber SVT om ursäkt efter fadäsen i tisdagens ”Morgonstudion”.

– Det var ganska dramatiskt just i stunden när vi tvingades avbryta sändningen, säger Carolina Neurath till Expressen.

”Morgonstudion” låg nere – i en hel timme. Tittare av tisdagens program kunde notera hur tekniken strulade. Och till sist runt 07-tiden var programledarna Carolina Neurath och Pelle Nilsson tvungna att bryta sändningen, följt av att tittarna möttes av en röd skylt med meddelandet ”Tillfälligt avbrott”.

– Som ni har märkt den här morgon har vi tyvärr väldigt mycket tekniska bekymmer. Och vi ber väldigt mycket ursäkt för det. det gör att vi måste bryta sändningen, säger Caroline Neurath i programmet.

SVT påbörjar utredning

Först en timme senare kunde man återuppta sändningarna som vanligt. Kanalen ber nu om ursäkt för det inträffade.

– Det var svårt att upptäcka, felet berodde på en felinställning i bildmixen.  Det var svårt att hitta det. Vi sände från en reservstudio under tiden vi letade efter felet, säger Victoria Nordansjö, pressansvarig på SVT, till Expressen

SVT meddelar även att man nu utreder det inträffade.

FOTO: SVT Play

Programledaren Carolina Neurath beskriver situationen som dramatiskt.

– Det var ganska dramatiskt just i stunden när vi tvingades avbryta sändningen. Det var oklart exakt vart vi skulle ta vägen och vad som hände. Ingen visste ju riktigt. Till slut fick vi order om att vi skulle springa ner till en annan studio i en helt annan del av SVT-huset, berättar hon för Expressen.

– Det kändes deppigt när man förberett en hel sändning och ringt in gäster och alla är redo att köra. Sen fick vi plötsligt besked att vi kunde köra igen och då hade vi legat nere i en timme. Det var jättetråkigt att det hände, jättetråkigt för tittarna men vi kunde kännas oss lugna för när det väl funkade så funkade det.

 

 

Vad tycker du om SVT:s ”Morgonstudion”? Kommentera gärna på Facebook.