SVT-profilens plötsliga beslut – därför lämnar hon Fråga doktorn efter alla år

Gunilla Hesselgren har synts i tv-rutan för populära tv-programmet Fråga doktorn i SVT under 16 år.

Genom åren har hon guidat tittarna genom sjukvårdstips och hälsoproblem.

Men nu tar historien slut. Nu avslöjar Gunilla Hesselgren anledningen till hennes avsked från SVT.

Genom åren har hon gett tips genom sjukdomar och hälsoupplysningar för tittare i hela landet. Programmet Fråga doktorn har lyft fram genom åren starka berättelser men också bra husmorstips för ett hälsosammare liv.

I 16 år har Gunilla Hesselgren varit husläkare i programmet men det blir ingen mer tid i programmet. Efter alla år har hon nu tagit beslutet att ta avsked från programmet.

– Jag slutar eftersom jag känner att det är dags för en ny fas i livet. Efter 16 år tycker jag att det kan vara ok att lämna över uppdraget till någon eller några andra, säger Gunilla Hasselgren till SVT.

Gunilla Hasselgren lämmar Fråga doktorn. Foto: Moa Frygell /SVT

Vill skära ner på resorna

Men en annan viktig anledning bakom avskedet är att de många och långa resorna mellan hemmet i Värmland och inspelningsstudion i Umeå, har blivit för mycket.

– Jag har mitt jobb som distriktsläkare som jag kommer att fortsätta med och har där en del sidouppdrag som jag nu kommer att ha möjlighet att utveckla och vara mer närvarande i, säger Gunilla Hasselgren till SVT.

Gunilla Hasselgren här tillsammans med programledaren Suzanne Axell. Foto: Tomas Olsson /SVT

Saknaden till tittarna

Självklart kommer hon även sakna tittarna som följt henne genom åren.

– Jag kommer att sakna alla frågor från tittarna och möjligheten att få nå så många med mina svar. Det har känts som ett mycket viktigt uppdrag att representera svensk sjukvård, säger hon till SVT.

Va tråkigt att vi inte kommer få se dig i rutan igen Gunilla! Tryck på gilla-knappen om du kommer sakna Gunilla Hasselgren i rutan!