Foto: SVT

SVT väntade i tre avsnitt innan Lasse Berghagen fick sin hyllning i Allsång på Skansen – ville försäkra sig om att det skulle bli bra

Det dröjde först till det tredje avsnittet av Allsång på Skansen innan Lasse Berghagen fick sin hyllning.

Nu förklarar SVT varför det sköts fram.

På tisdagskvällen gick den tredje Allsången av stapeln från Sollidenscenen på Skansen.

Allsång på Skansen är ett program med gamla anor. Redan 1935 började man med allsång från Skansens scen. Sedan 1979 har det sänts i tv i nästan varje sommar.

Allsångsledare har kommit och gott, men den mest kända och som gjort störst avtryck är förstås Lasse Berghagen.

Men sin blåa kavaj kom han in som programledare 1994 och förändrade programmet från grunden. 2003 gav han över facklan till Anders Lundin.

Den 19 oktober 2023 somnade Lasse Berghagen in en sista gång efter en tids hjärtsjukdom.

Sedan förra sommaren så är det Pernilla Wahlgren som leder Allsången. Och under tisdagen gick det tredje programmet för säsongen av stapeln. I programmet så hyllades Lasse med en vacker uppvisning av bland andra Pernilla och Tommy Nilsson.

Därför dröjde hyllningen

Nu ger SVT besked om varför det dröjde hela tre program innan Lasse fick sin hyllning, han som betytt så mycket för programmet.

I säsongens första Allsång på Skansen så valde Pernilla Wahlgren att hylla sin nyligen bortgångna pappa – Hans Wahlgren. Det kan ha gjort att man valde att skjuta på Lasses hyllning.

Vi ville vara säkra på att få ordentligt med utrymme att göra en ordentlig, fin, betydelsefull och personlig hyllning”, skriver Matilda Bagge projektledare för ”Allsång på Skansen” till Aftonbladet.

Planeringen för hyllningen har pågått under lång tid.

Vi har planerat och filat på hur vi ska hylla ikonen Lasse Berghagen, som har betytt så mycket för programmet ”Allsång på Skansen”, under många månader. Vi ser fram emot att uppmärksamma och hylla honom ikväll med hans nära och kära på plats”, skrev Matilda Bagge till Aftonbladet.

Det blev ju en mycket fin hyllning till Lasse till sist! Det var han verkligen förtjänt av.

Vad tyckte du om Allsången på Skansen? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev