SVT:s avgörande besked om Tareq Taylors framtid – efter stora tittarsuccén med matresan

Tareq Taylor gör succé med egna matserien.
Nu berättar SVT om framtidsplanerna för den folkkäre tv-kockens program.
– Det kommer bli en ny säsong av Tareq Taylors matresa, säger Johan Liljeroth, projektledare på SVT, till Nöjeslivet.

Tareq Taylor, 51, har varit dubbelt aktuell under tv-vintern. Först som stjärnkock i SVT:s söndagsunderhållning ”Stjärnorna på slottet” – och kanske framför allt i egna programserien ”Tareq Taylors matresa”. I programmet reser tv-profilen tillsammans med pappa Seif och sin bror Zafer till pappans hemstad Jerusalem. Där upplever de matkulturen och träffar släkt och vänner.

Programmet har under vintern hyllats stort av tittarna.

”Vilket underbart program att få följa dig din bror och din pappa, jag blir så varm i själen”, skriver en av Nöjeslivets läsare i en kommentar på vår Facebook-sida.

”Otroligt bra gjord serie, balans mellan personligt och god mat. Känns som att man är med där och surfar, träffar släkten och äter”, skriver en annan av Tareq Taylors tittare.

Flera tittare har också hört av sig till oss och påpekat tv-kockens genuina personlighetsdrag.

”Tareq verkar vara en otroligt fin och så empatisk man”, skriver en tittare.

”Du, Tareq, är en bland de mest ödmjuka jag känner till”, skriver en annan tittare i kommentarsfältet på vår Facebook-sida.

Foto: SVT

Kanalen bekräftar nu att de också nåtts av de starka tittarreaktionerna – och att även den folkkäre tv-kocken märkt av intresset.

– Vi är såklart jätteglada och överrumplade över all positiv respons publiken visat för programmet, och det fortsätter strömma in uppmuntrande ord både till oss på SVT och till Tareq med familj, säger projektledare Johan Liljeroth till Nöjeslivet.

Tareq Taylor
Foto: SVT

På SVT är man också nöjda med antalet tittare per avsnitt. Totalt har avsnitten setts av omkring 800 000 tittare.

– Vår lilla programserie har hittills lockat över en halv miljon tittare varje vecka, samt upp emot 300.000 tittare per avsnitt på SVT Play, säger Liljeroth.

SVT:s glädjebesked: Tareq Taylors matresa kommer tillbaka med ny säsong

Programserien lades upp i sin helhet på SVT Play direkt, och har visats i tv-rutan på SVT1 varje tisdag de senaste veckorna.

På tisdagen visas det näst sista avsnittet i rutan – men redan nu står det klart att den folkkäre tv-kocken kommer tillbaka med en ny omgång. Var inspelningarna kommer ske är i skrivande stund inte klart.

– Det kommer bli en ny säsong av Tareq Taylors matresa, i dagsläget dock osäkert vart resan bär eller när programmet sänds, säger Johan Liljeroth.

Femte avsnittet av ”Tareq Taylors matresa” sänds i SVT tisdag 9 februari klockan 21.30. Samtliga delar finns redan att se på SVT Play.

Pappa Seif tar med sig bröderna Tareq och Zafer till sin hemstad Jerusalem i programmet. Foto: Peter Carlsson/SVT

Vad tycker du om programmet? Ser du fram emot fler avsnitt? Var hoppas du att Tareq reser till nästa gång? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!