Foto: TV4, Claudio Bresciani/TT

SVT:s nya serie med David Batra – nu måste kanalen tänka om

SVT kommer snart med en ny serie, ”First lady”, som följer David Batras liv som make till landshövding. Men efter skandalen kring Anna Kinberg Batra som även tvingats lämna posten, har kanalen behöv diskutera serien internt, enligt Expressen.

Serien har premiär den 22 oktober och följer David Batras liv som ”First Lady.” Titeln hämtar inspiration från USA, där presidentens maka benämns som First Lady – en lekfull hänvisning till Batras roll som make till landshövdingen Anna Kinberg Batra.

Men enligt uppgifter till Expressen kommer serien nu att behöva tänka på hur de ska hantera serien efter skandalen kring Anna, som nyligen fick sparken som landshövding.

Det efter att det i våras framkom att tre olika anställningar på Länsstyrelsen i Stockholm, alla gjorda av Anna Kinberg Batra, granskades av Justitieombudsmannen, JO. I slutet av september riktade JO skarp kritik mot Kinberg Batra och bedömde att dessa rekryteringar stred mot grundlagen.

– Jag har gjort fel, men jag har aldrig haft för avsikt att agera vare sig nonchalant eller respektlöst på det sätt som beskrivs, sade Anna Kinberg Batra i ett pressmeddelande.

SVT:s svar om programmet

SVT har sedan en tid haft ett hål i tisdagens tablå med start i slutet av oktober, något som enligt Expressen ska ha varit ett medvetet val från kanalens sida.

Nu, mindre än två veckor före premiären, avslöjas att den lediga platsen fylls av serien ”First Lady.”

”Produktionen av programmet ”First lady” pågår fortfarande. Mer information om serien kommer att finnas tillgänglig nästa vecka. Detaljer om varje avsnitt kommer i närmare anslutning till publiceringarna.”, svarar presschefen Camilla Hagert i ett mejl till tidningen.

LÄS MER:
* David Batra skämtade om frun Anna under Barncancergalan
* Mikael Tornving om beslutet med flickvännen – är särbos