Foto: SVT & Emma-Sofia Olsson/Monkberry

SVT:s rekordbesked till Carina Bergfeldt – tv-profilens starka känslor efter nyheten: ”Jag är så…”

Rekord för Carina Bergfeldt!
Här är nya beskedet som får programledaren att jubla.
– Det gör mig så himla glad, skriver hon.

Programledaren Carina Bergfeldt, 41, gjorde comeback i rutan redan i november när programserien ”Det här är ditt land” sändes i SVT. Där utforskade hon sin släkts rötter tillsammans med sin amerikanske bror Jeffrey.

Därefter gjorde Bergfeldt entré i långköraren ”På spåret” tillsammans med TV4-profilen tillika politiske expertkommentatorn Marcus Oscarsson.

Nu är journalisten och programledaren återigen tillbaka med sin bejublade talkshow – som förra året gjorde att hon belönades med Kristallen. Carina Bergfeldts program har sänts i två avsnitt och det senaste – där stavhoppsstjärnan Armand ”Mondo” Duplantis, tv-profilen Mark Levengood, kokboksförfattaren Camilla Hamid och artisten Tove Styrke gästade studion – har nu visat sig slå rekord!

Carina med sina gäster i studion. Foto: Pernilla Thelaus/Monkberry/SVT

Den glada nyheten berättar Bergfeldt själv om på Instagram.

Hon återger samtalet med projektledaren Björn Wahren på SVT där hon fick det glada och uppenbart lite omskakande beskedet.

– ”Du bakade tårtan för tidigt”, sa projektledar-Björn från SVT under inspelningen igår. ”Vad menar du?” sa jag. ”Vi passerade precis två miljoner tittare och hade vår bästa share någonsin”, sa han, skriver Carina på Instagram.

LÄS MER: Därför petas Pekka Heino från Carina Bergfeldts talkshow

Det är bara ”På spåret” som haft högre tittarsiffror än så under vintern.

Samtidigt avslöjar Bergfeldt att SVT räknat med att programmet faktiskt skulle tappa (!) tittare.

Det blev alltså i stället tvärtom.

– Två miljoner tittare är en magisk gräns som väldigt få program kommer över. Alltså var femte svensk. Jag är så himla glad över detta. Inför andra säsongen hade vi prat med SVT om att förväntningarna var ett tapp på x antal hundratusen, för att folk helt enkelt inte tittar på teve i samma utsträckning som man gjorde i fjol. Men ändå är ni där, och tittar, och jag är så himla glad för det, skriver Carina Bergfeldt på Instagram.

Foto: Emma-Sofia Olsson/Monkberry/SVT

Den populära programledaren är uppenbart lycklig efter beskedet, och vill i och med detta passa på att tacka sina tv-tittare. Här är hennes budskap till dessa:

– Verkligen, tack för att ni tittar. Tack för att ni visar att en kvinnlig programledare kan locka storpublik till en talkshow på en fredagskväll. Tack för att ni visar att två personer från HBTQ-världen är intressanta att lyssna på. Tack för att ni visar att en kvinna med slöja är intressant att lyssna på. Tack för att ni visar att personer med utländsk härkomst är intressanta att lyssna på. Det gör mig så himla himla glad att vi slår rekord med just det här programmet.

På fredagskvällen gästas Bergfeldts talkshow av ”Stjärnorna på slottet”-aktuella komikern Marika Carlsson och hennes fru Maria Sander. Även prisade kocken Björn Frantzén, och hockeyproffset Tobias Richloow Forsberg som 2018 blev förlamad efter att ha brakat in i sargen gästar studion i SVT. På scen står artisten Mapei.

Programmet ”Carina Bergfeldt” sänds på fredagar klockan 21.00 i SVT1.

Stort grattis till de fina tittarsiffrorna!

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar!