Tårarna bakom kulisserna på Vår tid är nu – som tittarna inte fick se: ”Förstört det med flit”

Mycket hinner händer under inspelningarna av ett tv-program. Tillbringar man så mycket tid tillsammans som skådespelarna i ”Vår tid är nu” gör så är det inte konstigt att man kommer varandra nära, eller tvärtom – att man ryker ihop.

Nu berättar skådespelerskan Hedda Stjernstedt om tårarna och känslokaoset som tittarna inte fick se, bakom kulisserna av inspelningarna av säsong 2.

Det var inte bara svenska folket som kände sig sorgsna när de trodde att det inte skulle bli någon mer säsong av ”Vår tid är nu”. För Expressen berättar en av seriens stjärnor – Hedda Stjernstedt om kaoset på hennes sista inspelningsdag av säsong två.

– Alla var hysteriska och jag och Charlie stod och bölade som små barn av separationsångest, dyngsura och iskalla i ett gathörn, säger Hedda Stiernstedt till Expressen.

Påverkar relationen

Separationsångesten ska ha varit den största anledningen till tårarna i produktionen, enligt Hedda. Hon berättar också över känslorna kring slutscenen i andra säsongen, och hur den påverkar relationen mellan Nina Löwander och Calle Svensson.

– Vi valde att fokusera på känslan att de glidit isär. Att Calle inte längre vill ha Nina. Hon vill, men han har redan förstört det med flit, för han vill inte. Hon vill jobba, han vill kanske innerst inne ha någon som är mer familjeorienterad. Men det han sa var garanterat i karaktär, så det var Calle som sa det till Nina och något som bara inte behövdes sen i den färdiga versionen, säger Hedda till Expressen.

Kärlek i sista fasen

Hedda berättar också att rollkaraktären Nina är för stolt för att acceptera en otrohet, och att hon därför inte vågar tänka på dagen efter. Mer kan hon inte avslöja innan säsong tre börjar sändas.

När de började spela in tredje säsongen märkte Hedda hur nära hon blivit de andra i teamet, och hon beskriver inspelningsstunderna i sista fasen som fyllda av kärlek.

Dela gärna med andra som också älskar Vår tid är nu.