Foto: SVT/Instagram

Tareq Taylors oväntade vändning – tv-kockens nya roliga uppdrag: ”Våt dröm för mig”

Efter succén på Kristallen-galan – här är folkkäre tv-kocken Tareq Taylors nya, roliga uppdrag.
– Det här är lite av en våt dröm för mig, skriver han.

SVT:s humorprogram ”Bäst i test” har gjort stor succé de senaste åren. På bästa sändningstid har programledaren Babben Larsson och domaren David Sundin väglett sina kända humorgäster genom diverse roliga och knäppa test. Upptågen har lett till många skratt i tv-studion – och år 2019 prisades produktionen med Kristallen på tv-branschens egen gala i tunga kategorin ”Årets program”.

Humorshowen har sänts i fem säsonger där en fast panel bestående av kända komiker gör upp om segern med en specialinbjuden gäst per program. Förra året var det Olof Wretling som tog hem segern i showen.

Tareq Taylor klar för säsong 6 av Bäst i test i SVT

Nu spelas den sjätte säsongen in, och i den nya fasta panelen ingår bland annat Sussie Eriksson, Sofia Dalén och Anis don Demina, vilket produktionen avslöjat på sociala medier.

Nu står det också klart att en av de specialinbjudna gästerna till den kommande säsongen är tv-kocken Tareq Taylor!

Den 52-årige skåningen har haft ett strålande tv-år bakom sig, vilket nyligen kröntes på Kristallen där han belönades med priset ”Årets tv-personlighet” och ”Årets livsstilsprogram” tillsammans med sin bror och far för det uppskattade programmet ”Tareq Taylors matresa”.

”Något av det roligaste jag varit med om”

Men nu blir det alltså en helt annan genre än vad tv-tittarna är vana vid att se honom i. Det vankas humor på bästa sändningstid för den gode Tareq – och det är ingen tvekan att han ser fram emot inspelningarna.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Det här är lite av en våt dröm för mig! Att få vara med i Bäst i Test är något av det roligaste jag har varit med om, skriver Tareq Taylor på sin Instagram.

På bilden poserar han med en slägga i högsta hugg, tillsammans med programledaren David Sundin som har med sig ett tidtagarur som sig bör.

Taylor är dessutom högaktuell i SVT:s kommande höstsatsning ”Bäst i köket” som har premiär 14 oktober i SVT1. Där är Tareq jurymedlem tillsammans med Niklas Ekstedt och My Feldt.

– Det var väldigt annorlunda och extremt intensivt. Jag har aldrig gjort en studioproduktion på det sättet tidigare. Det var fantastiskt roligt att få jobba med Niklas och My. Men också fantastiskt roligt att jobba med familjerna. De är så närvarande och det är så på riktigt. Intensivt och emotionellt, säger Tareq Taylor till Nöjeslivet.

Visst ser vi fram emot att se fler program med Tareq i rutan? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!