Foto: TV4

Thomas Bergkvist om manipulativa taktiken i ”Robinson”

Thomas Bergkvist har väckt uppmärksamhet i höstens ”Robinson”.
Deltagaren är öppen med sin taktik – att manipulera andra i programmet.
Nu berättar tv-profilen hur han är egentligen.
– Jag ser vem som är svagast och försöker lyfta fram de som är svagast i gruppen, säger han till tidningen QX.

Han fick en tuff start på årets ”Robinson”. Programledaren Petra Malm chockade både Thomas Bergkvist och de övriga deltagarna med en tävling som till stor del skedde under vattenytan. Då uppstod också spänningar inom Thomas lag.

– Haha, ja. Efter första tävlingen där vi skulle ligga strax under vattenytan tyckte de att jag gjort dåligt ifrån mig. Men jag fick panik och klarade inte flera kallsupar på rad. Men jag fick ju bra upprättelse när jag knäckte en avtalsförhandlare. Jag har varit företagsledare i 25 år och visste hur jag skulle gå till väga, säger Thomas Bergkvist till QX.

Den här säsongen har Robinson spelats in i Filippinerna, och Malm menar att det kommer bli en dramatisk säsong.

– Årets deltagare är både färgstarka och temperamentsfulla. Jag kan utlova minst sagt dramatiska öråd, där alla känslor ryms. Jag har faktiskt inte varit med om något liknande under mina tidigare säsonger, säger Petra Malm i ett uttalande.

Thomas om varför han manipulerar deltagarna i Robinson

I ”Robinson” avslöjar Thomas att han vill ”manipulera” andra deltagare. Men själv hävdar han att han inte är osympatisk.

– Absolut inte. Det är en strategi för att klara sig, och jag är manipulativ på ett positivt sätt. Jag ser vem som är svagast och försöker lyfta fram de som är svagast i gruppen. Jag vill pusha för de svaga i samhället och försöka att lyfta fler som sticker ut istället, säger Thomas till QX och jämför med en tidigare generalsekreterare i FN:

– Min förebild är Kofi Annan, en man som inte sa mycket men gjorde så mycket mer. Han var manipulativ på ett bra sätt. Men jag skrattar åt vilken kille jag verkar vara i rutan just nu. Många bekanta tycker jag är en jävla gris för de tycker inte att jag är sån till vardags, men jag tycker det är roligt att se hur TV4 skildrar mig.

LÄS MER: