Foto: TV4/TT

Tilde de Paula Eby bryter tystnaden om försvinnandet från ”Efter fem” – TV4-kollegornas starka reaktioner

TV4-programmet ”Efter fem” har tvingats klara sig utan sin ”mamma” Tilde de Paula Eby.
Efter tittarnas många frågor bryter nu den omtyckta tv-programledaren tystnaden om frånvaron.
Hon möts av massor av kärlek från kollegorna.

Den 7 januari 2019 såg ett nytt tv-program dagens ljus. Tv-stjärnan Tilde de Paula Eby hade vid årsskiftet lämnat Nyhetsmorgon för att i stället bli programledare för sitt nya hjärteprojekt, som snart skulle bli en stor succé.

Aktualitetsprogrammet ”Efter fem” som sedan dess bland annat belönats med tv-priset Kristallen, och Tilde de Paula Eby har varit ansiktet utåt för satsningen ända från start. Samtidigt har hon alltid varit noggrann med att hylla sina medarbetare i redaktionen bakom kulisserna, och i programmet har även andra stjärnor som exempelvis Axel Pileby hyllats stort av tittarna.

Och det är ingen tvekan om att programsatsningen betyder mycket för Tilde de Paula Eby, som till och med kallat ”Efter fem” för sin ”bebis”.

– Jag har ju gjort så otroligt många tv-produktioner. Allt har sin charm och utmaning, men ”Efter fem” är min tv-bebis. De senaste åren har jag gått mer åt att vara med och producera saker och ting, och det här är verkligen ett sådant projekt. Det innebär att det betyder extra mycket för mig när det är en idé av mig och de som står mig nära i arbetet. Då känns det otroligt varmt om hjärtat att det fungerar, sade programledaren nyligen i en stor intervju med Aftonbladets profilerade reporterduo Anna och Hans Shimoda.

Pileby och de Paula Eby i ”Efter fem”. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Storsatsningen på ”Efter fem” i TV4

Under jul- och nyårshelgen satsade TV4 alltså stenhårt på ”Efter fem” – och gav Tilde och kompani en hett eftertraktad tid i tablån. Då sändes nämligen ”Efter fem ikväll” på bästa sändningstid, klockan åtta – i stället för klockan fem på eftermiddagarna som ju även programnamnet skvallrar om.

– Det känns fint att få göra Efter fem ikväll under en period där vi vet att många samlas. Oavsett om man firar med sin familj eller är ensam så är tv:n ett viktigt sällskap under jul- och nyårshelgerna. I Efter fem ikväll kommer vi att bjuda på både gemenskap och senaste nytt. Det blir högaktuella gäster, snackisar, analyser och fördjupning, sade Tilde de Paula Eby inför helgsatsningen på ”Efter fem ikväll”.

Foto: Christine Olsson/TT

Under en av direktsändningarna hade hon sällskap av tidigare ”Let’s dance”-kollegan David Hellenius som klev in och vikarierade för Axel Pileby.

Nu har ”Efter fem” sedan en vecka tillbaka återgått till sina ordinarie sändningstider.

Samtidigt har programmet fått klara sig utan sin ”mamma”, Tilde de Paula Eby.

Därför har Tilde saknats i ”Efter fem”

Programledaren som var med och sjösatte ”Efter fem” för några år sedan och byggt upp aktualitetsprogrammet till den succé det är i dag. Hon gjorde sin senaste sändning den 6 januari i samband med finalen av ”Efter fem ikväll”.

Frågorna från tv-tittarna har varit många, och nu berättar Tilde de Paula Eby själv vad som ligger bakom frånvaron.

– Kraschlandade in i mina planerade semesterveckor! skriver hon på sin Instagram.

Och fortsätter:

– Rakt in i en röra av karantän, snuva, ett streck – eller två? Frisk? Lite symptom? Terminsstart. Träning? Inställda cuper. Hemskola? Ställ in. Boka av. Ställ om. Men jag tror på 2022!

I kommentarsfältet möts tv-profilen av hundratals kärleksfulla kommentarer, bland annat från kollegorna på ”Efter fem”.

– Saknaden är stor! Ses så småningom på studiogolvet. Håll ut! Kram, skriver programledaren Henrik Alsterdal i en kommentar till de Paula Ebys inlägg.

Även TV4-kollegorna Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad har visat sin kärlek för de Paula Eby i kommentarsfältet.

Du är fantastisk, Tilde! Vi längtar efter din varma medverkan i rutan, och hoppas på comeback så snart det är möjligt!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna som sprider så mycket ljus genom rutan!

En riktigt proffsig programledare, Tilde förtjänar verkligen att höra våra hyllningar ☺️❤️❤️

Posted by Nöjeslivet on Wednesday, April 15, 2020